Modely MAN Individual Lion S získaly ocenění Red Dot Design Award

13 července 2022, 13:16

Tahač MAN TGX a dodávka MAN TGE v exkluzivním designu Individual Lion S zaujaly také 48 člennou mezinárodní porotu soutěže Red Dot Design Award 2022: v konkurenci výrobků z přibližně 60 zemí se umístily na prvním místě v kategorii „Užitková vozidla“. Slavnostní předání cen proběhlo 20. června v Essenu.

„V letošním ročníku soutěže zaujala především velká kreativita oceněných výrobků. Skutečnost, že stále existuje design, který překvapuje tvarem i funkčností, je skutečně působivá a chvályhodná. A skutečnost, že kvalita těchto výrobků odpovídá úrovni inovací, z nich činí zasloužené vítěze ceny Red Dot Award: Product Design 2022,“ řekl profesor Dr. Peter Zec, zakladatel a generální ředitel Red Dot, při hodnocení úspěšných výrobků v kategorii „Užitková vozidla“, mezi něž patří i modely MAN Lion S.

Nákladní vůz TGX a dodávka TGE ve verzi Lion S jsou díky svému emotivnímu designu, vysoce kvalitním materiálům a vytříbeným stylistickým prvkům exkluzivními modely ve svých produktových řadách.

Při pohledu zvenčí zaujmou karbonové aplikace na náraznících a zrcátkách a červené akcenty na masce chladiče v kombinaci s černou barvou. Jednotný designový jazyk se projevuje i v interiéru. Řidič zde najde červené ozdobné prošívání na koženém volantu, červené bezpečnostní pásy, kožená sedadla Alcantara s červeným prošíváním a sladěné loketní opěrky a výplně dveří. Opěrky hlavy jsou zdobeny výšivkou červeného lva.

Design interiéru i exteriéru zaujal i nezávislou porotu letošního ročníku Red Dot Design Awards. Tým 48 odborníků na design z 23 zemí dospěl k závěru, že modely Lion S MAN vynikají, a proto získaly prestižní ocenění Red Dot.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!