Solaris prezentuje na European Mobility Expo v Paříži své dva autobusy s nulovými emisemi

8 června 2022, 10:14

Společnost Solaris představuje na veletrhu European Mobility Expo, který se koná nyní 7.-9. června 2022 v Paříži, dva autobusy s nulovými emisemi. Jedním z vystavovaných vozidel je technicky nejvyspělejší autobus tohoto výrobce – vodíkový Solaris Urbino 12 hydrogen. Druhým představeným autobusem je nejnovější produkt v portfoliu Solarisu – elektrický Urbino 9 LE s bateriovým pohonem.

Veletrh European Mobility Expo 2022 je zaměřen na veřejnou dopravu a udržitelnou mobilitu. Akce se účastní téměř 250 vystavovatelů z 60 zemí.

Solaris Urbino 12 hydrogen

Urbino 12 hydrogen je bezemisní městský autobus poháněný vodíkovými palivovými články. Vyznačuje se mimořádně nízkou hlučností a jediným produktem chemické reakce probíhající v palivovém článku je voda. Autobus nabízí dojezd až 350 km, a přitom poskytuje všechny výhody elektrického pohonu – tedy bezemisní a mimořádně tichou jízdu.

Elektrický Urbino 9 LE byl vyvinut výhradně pro bezemisní pohon – je tichý a neprodukuje žádné emise ani žádné škodlivé zplodiny. Navíc může být autobus certifikován pro třídu I i II. To znamená, že bezemisní Urbino je vhodné pro provoz na městských linkách, ale také pro meziměstskou dopravu. Díky svým malým rozměrům vozidlo zabírá málo místa, zároveň však nabízí více míst pro cestující než jeho předchůdce. Z tohoto důvodu byl Solaris Urbino 9 LE electric přihlášen do soutěže o cenu za inovaci ve veřejné dopravě ve dvou kategoriích: Energie – Životní prostředí a také Dostupnost – Vybavení – Komfort – Design.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!