Volvo Trucks otevírá továrnu na výrobu baterií v Belgii

17 května 2022, 23:47

Volvo Trucks otevírá svůj úplně první závod na montáž a výrobu baterií. Závod se nachází v belgickém Gentu a bude dodávat baterie připravené k instalaci pro plně elektrická těžká nákladní vozidla Volvo Trucks.

Závod na výrobu baterií Volvo

V nové továrně na výrobu baterií budou články a moduly od společnosti Samsung SDI sestaveny do bateriových sad, které jsou šité na míru pro řadu těžkých elektrických vozidel Volvo Trucks: Volvo FH, Volvo FM a Volvo FMX. Sériová výroba začne ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Kratší dodací lhůty a zvýšená kruhovitost

Každá sada baterií má kapacitu 90 kWh a zákazník si může vybrat do svého nákladního vozidla umístit až šest sad baterií (540 kWh). Počet baterií závisí na konkrétním dojezdu každého zákazníka a požadavcích na nosnost.

Baterie Volvo Trucks jsou navrženy tak, aby mohly být později repasovány, renovovány a znovu použity. Samotná elektrárna je napájena 100% obnovitelnými zdroji.

S výrobou tří vysoce výkonných plně elektrických modelů těžké řady, se kterou Volvo Trucks v Evropě letos začíná, nabídne Volvo Trucks po celém světě celkem šest modelů elektrických nákladních vozidel, které pokrývají vše od městské distribuce a odvozu odpadu až po regionální dopravu a stavební práce.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!