Vůz IVECO Daily potřetí s titulem Lehký nákladní automobil roku v anketě Van Fleet World

6 dubna 2022, 13:52

Sedmitunová verze IVECO Daily triumfovala v soutěži Van Fleet World Great British Fleet Awards 2022 a potřetí v historii a podruhé v řadě získala titul Lehký nákladní automobil roku.

Iveco Daily

Porota složená z odborníků každoročně hodnotí užitková vozidla provozovaná ve flotilách. Letošní ročník se vrátil ke klasickému formátu a konal se v hotelu Novotel London West. Vůz IVECO Daily potřetí triumfoval v kategorii Lehký nákladní automobil roku. Předtím ho získal v letech 2019 a 2021.

„Zvýšená obchodní aktivita v e-commerce, stavebnictví a zásobování supermarketů přispěla v loňském roce k oživení poptávky po vozidlech jako je IVECO Daily. Dostupnost více verzí karoserie pomáhá modelu Daily udržet si trvalou popularitu v tomto tržním segmentu,“ uvedl redaktor časopisu Van Fleet World John Kendall.

S přípustnou celkovou hmotností od 3,5 do 7,2 tuny je IVECO Daily nejflexibilnější řadou užitkových vozidel ve své třídě. Vozidlo je k dispozici jako dodávka (také s druhou řadou sedadel), jako podvozek s jednoduchou kabinou nebo kabinou pro více cestujících, jako podvozek se sníženou kabinou nebo jako minibus, přičemž každá verze je k dispozici s jednoduchými nebo dvojitými koly na zadní nápravě, s pohonem zadních kol nebo 4×4 a s různými rozvory. IVECO Daily je připraveno na jakýkoli přepravní úkol. Konstrukce umožňuje užitečné zatížení až 4,9 tuny a objem nákladového prostoru dodávky je až 19,6 m3. Daily zároveň nabízí řidiči pozici za volantem podobnou osobnímu vozu a maximální výhled a manévrovatelnost.

V inovované verzi 2022 IVECO využívá modernizované a úsporné vznětové motory a motory na stlačený zemní plyn (CNG) splňující normy Euro 6d final a VI-E, které jsou doplněny vylepšenou 6stupňovou manuální převodovkou nebo hladce pracující 8stupňovou automatickou převodovkou HI-MATIC. Do nabídky se vrací také elektrický pohon, který bude mít v letošním roce premiéru v novém modelu e-Daily. K dalším zajímavým novinkám patří nová přední maska chladiče, digitální asistent řidiče IVECO Driver Pal založený na technologii Amazon Alexa, první sedadla s paměťovou pěnou na trhu a jediné adaptivní vzduchové odpružení AIR-PRO na trhu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!