TATRA TRUCKS se společně s partnerskými firmami holdingu CSG představí na veletrhu DEFEXPO 2022 v Indii

2 března 2022, 15:51

Ve dnech 10. až 13. března 2022 se ve východoindickém městě Gándhínagar – hlavním městě státu Gudžarát – bude konat 12. ročník veletrhu DEFEXPO. Veletrh DEFEXPO se koná každé dva roky a jde o jednu z největších událostí v oblasti vojenských, bezpečnostních a aerokosmických technologií v Indii.

Pořádá jej indická vládní organizace Defence Exhibition Organisation (DEO) ve spolupráci s indickou vládou a ministerstvem obrany. Mezi vystavovateli se představí i TATRA TRUCKS a partnerské firmy holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG).

Indickým partnerům i dalším potenciální zákazníkům se představí aktuální portfolio nákladních automobilů TATRA, které tvoří modelové řady TATRA FORCE, TATRA TACTIC a TATRA PHOENIX, přičemž všechny tři se uplatňují v ozbrojených silách mnoha zemí po celém světě.

Vedle kopřivnické automobilky se na společném českém národním stánku představí i firmy holdingu CSG. Konkrétně půjde o společnosti EXCALIBUR ARMY, ELDIS a RETIA. Šternberský podnik EXCALIBUR ARMY (EA) rovněž není na asijských trzích nováčkem. EA bude na DEFEXPO 2022 nabízet náhradní díly na osvědčené tanky T-72 nebo pásová BVP-2. Náhradní díly EA nabídne také pro vyprošťovací vozidla AV-15 či mostní automobily AM-50 na podvozcích TATRA. Pro indické zákazníky také mohou být zajímavé modernizační programy navazující na oba jmenované typy podpůrných vozidel v podobě vyprošťovacího a odtahového vozidla TREVA-15 či mostních automobilů AM-50EX a AM-70EX taktéž s podvozky TATRA. Expozici EA bude doplňovat prezentace moderního dekontaminačního vozidla DECON rovněž na podvozku TATRA.

Pardubická firma ELDIS představí své komplexní řešení radarového vybavení pro letiště. ELDIS je v této oblasti v Indii historicky velmi úspěšná, téměř 90 procent indického vzdušného prostoru pokrývají radary vyrobené a dodané právě firmou ELDIS. Společnost RETIA v Gándhínagaru představí speciální přenosný radar ReTwis 5 a také model jednoho ze svých hlavních produktů, kterým je kompaktní 3D radar ReGuard, který je schopen detekovat a sledovat vedle standardních pozemních a vzdušných cílů i bezpilotní drony.

Veletrh DEFEXPO se koná každé dva roky a jde o jednu z největších událostí v oblasti vojenských, bezpečnostních a aerokosmických technologií v Indii. Pořádá jej indická vládní organizace Defence Exhibition Organisation (DEO) ve spolupráci s indickou vládou a ministerstvem obrany. Význam DEFEXPO potrhují rovněž i čísla z 11. ročníku – v roce 2020 se veletrhu účastnilo na 1028 vystavovatelů ze 70 zemí, kteří měli k dispozici výstavní plochu o rozloze 76 tisíc m2.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!