Faurecia finalizuje převzetí podílů ve společnosti HELLA

4 února 2022, 11:07

Společnost Faurecia, jeden z největších evropských výrobců automobilových dílů, získala kontrolní podíl ve skupině HELLA. Vznikne tak další gigant na automobilovém trhu.

Společnost Faurecia dokončila akvizici kontrolního podílu ve společnosti Hella GmbH & Co. KGaA. Tento záměr oznámila 14. srpna 2021. Francouzská skupina získala celkem 79,5 % akcií společnosti Hella. Celková hodnota transakce se odhaduje na 5,3 miliardy eur.

Faurecia získala kontrolní podíl ve skupině HELLA

Zástupci firmy Hella se touto transakcí stali největším akcionářem společnosti Faurecia s 9% podílem.

„Společnosti Hella a Faurecia dnes otevírají první kapitolu nově vytvořené skupiny. Tato akvizice spojuje dvě vzájemně se doplňující a ziskové společnosti a vytváří sedmého největšího světového dodavatele pro automobilový průmysl s portfoliem vysoce pokročilých technologií. Naším společným cílem je dosažení obratu skupiny ve výši 33 miliard eur do roku 2025. Hned od začátku budeme efektivně spolupracovat, abychom okamžitě začali realizovat významné a osvědčené synergie a mohli vytvářet udržitelnou hodnotu pro všechny zúčastněné strany,“ řekl Patrick Koller, generální ředitel společnosti Faurecia.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!