Úspěšnost značky Ford v roce 2021

24 ledna 2022, 12:49

Řidiči užitkových vozidel v České republice nejvíc věří značce Ford. Dokazují to data z prodejů za rok 2021. Nejoblíbenější jsou dodávky, které automobilka Ford nabízí v celé řadě užitkových a osobních variant a rovněž jako základ pro nespočet přestaveb.

Ford dodávky

Čeští zákazníci se v roce 2021 rozhodli pro celkem 4.273 užitkových vozů značky Ford, což znamená první místo mezi dovozci s tržním podílem 11,3 %. Sledované kategorie vozů v rámci evropské metodiky Fordu přitom zahrnují vše od nejmenších modelů (řady Courier a Connect), přes klasické „dodávky“ (modely Transit, Transit Custom a jeho osobní verze Tourneo Custom), až po pick-up Ranger a těžké nákladní vozy.

Přes 2.400 prodaných kusů, a tedy více než polovinu celkového počtu, zaznamenaly modely Transit Custom a jeho varianta pro přepravu 8 až 9 osob, Tourneo Custom. Ty nabídnou nespočet verzí pro různé účely od přepravy zboží a těžkých nákladů, přes transport osob, až po bezstarostné cestování v obytných verzích Nugget. Legendární dodávka Transit zaznamenala na českém trhu v roce 2021 přes 1.000 registrací. Do rodiny užitkových vozů patří také pick-up Ranger (více než 500 registrací), včetně extrémní verze Raptor od divize Ford Performance.

Na výsledcích mají významný podíl i přestavby užitkových vozů. V České republice jsou to například hasičské Transity nebo speciálně upravené sanitní, vozíčkářské, chladírenské a další pracovní vozy. Samostatnou kapitolou jsou potom obytné a campingové přestavby a mobilní vestavby, typicky na modelové řadě Custom, které zažívají v posledních letech nebývalý boom.

„Přestavby užitkových vozů Ford tvoří důležitou část našeho odbytu a jsou de facto dalším prodejním kanálem. Díky přestavbám se dostáváme do nových segmentů trhu a můžeme spolupracovat například se složkami integrovaného záchranného systému, o čemž svědčí i jubilejní 1500. hasičský Transit, který jsme minulý rok předali do služby,“ říká Libor Beneš, Country Manager značky Ford pro Českou republiku.

Ve flotile užitkových vozů značky Ford se letos objeví tři důležité novinky – nová generace Fordu Tourneo Connect, dlouho očekávaný elektrický Ford E-Transit a na závěr roku dojde ke generační obměně modelu Ranger.

„Se všemi letošními novinkami máme velké plány. Nové Tourneo Connect, moderní a praktický pěti – až sedmimístný rodinný vůz, bude k vidění u našich prodejců už na jaře. V létě poté vůbec poprvé představíme E-Transit, plně elektrickou dodávku s nejlepšími parametry na trhu. A koncem roku přijde úžasný nový Ranger, mimo jiné s naftovým šestiválcem o objemu 3 litrů,“ uzavírá Libor Beneš.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!