Daimler Truck zahajuje v Evropě výrobu nového lehkého nákladního vozu FUSO Canter

14 prosince 2021, 12:37

Značka FUSO, japonská dceřiná společnost koncernu Daimler Truck, oznámila zahájení prodeje nového modelu FUSO Canter v Evropě. Od prosince 2021 začal tento lehký nákladní automobil sjíždět z výrobní linky v evropském závodě FUSO v portugalském Tramagalu.

zahájena výroba nového lehkého nákladního vozu FUSO Canter

Nový model vyniká moderní, přepracovanou kabinou, zvýšenou bezpečností a komfortem. Díky nově vyvinutému kompaktnímu výfukovému systému splňuje nové FUSO Canter emisní normu EURO VI – STEP E. Od srpna 2021 lze nový model FUSO Canter objednávat prostřednictvím sítě prodejců FUSO v celé Evropě.

„Od uvedení modelu FUSO Canter na trh v roce 1963 bylo vyrobeno již více než 4,5 milionu kusů tohoto vozidla. Se zahájením výroby s radostí našim evropským zákazníkům nabízíme vůz, který byl vylepšen z hlediska bezpečnosti a komfortu a má kabinu s novým, moderním designem,“ řekl Philipp Panter, vedoucí prodeje, marketingu a zákaznického servisu společnosti FUSO Europe.

Model FUSO Canter vyráběný v evropském Tramagalu byl navržen v Japonsku. Většina dílů pochází od více než 90 evropských dodavatelů, včetně motoru, součástí náprav, pružin, brzd, pneumatik, reflektorů a světel, stejně jako sedadel a většiny vnitřního obložení. Společnost FUSO dodává z Japonska především složitě opracované díly kabiny, rám vozidla, díly náprav, volant, topení a klimatizaci a inovativní dvouspojkovou převodovku Duonic.

nový FUSO Canter

„Dnešní zahájení výroby je pro nás všechny v evropském závodě FUSO v Tramagalu okamžikem, na který můžeme být hrdí. Od roku 1980 jsme vyrobili téměř 240.000 nákladních vozidel FUSO. Na tento úspěch nyní navazuje nový model FUSO Canter, který jako vždy spolehlivě splňuje vysoké standardy kvality společností FUSO a Daimler Truck,“ řekl Jorge Rosa, prezident a generální ředitel společnosti Mitsubishi Fuso Truck Europe.

V závodě Tramagal, který se nachází přibližně 150 km severovýchodně od Lisabonu, se vyrábí model FUSO Canter a jeho plně elektrický sesterský model FUSO eCanter. V souladu s cíli společnosti Daimler Truck v oblasti udržitelnosti stanovenými pro evropské výrobní závody chce tato továrna do roku 2022 dosáhnout neutrální produkce CO2.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!