Elektrobus Solaris Urbino 15 LE získal prestižní ocenění Sustainable Bus Award

23 listopadu 2021, 10:47

Letošní ročník soutěže Sustainable Bus Award je čtvrtým ročníkem této mezinárodní soutěže o nejinovativnější a nejudržitelnější autobusy na evropském trhu. Hlavní motivací soutěže je propagovat myšlenku udržitelného rozvoje ve veřejné dopravě a vytvořit pozitivní obraz městské dopravy jako oblasti, která hraje podstatnou roli v aktivitách souvisejících se změnou klimatu. V letošním roce byla hlavní cena, udělena elektrobusu Solaris Urbino 15 LE.

Elektrobus Solaris Urbino 15 LE

„Cítíme se poctěni, že náš elektrobus Solaris Urbino 15 LE byl oceněn porotou této prestižní soutěže. Inovativní veřejná doprava nám otevírá zcela nové možnosti: čistý vzduch, tiché ulice a žádný nepříjemný hluk. To se stává realitou pro stále větší počet měst, která jsou šetrná k lidem i životnímu prostředí. Jsme velmi rádi, že přínos společnosti Solaris k bezpečné, veřejně přístupné a udržitelné dopravě je stále více oceňován,“ řekl při předávání cen Mateusz Figaszewski, ředitel pro rozvoj e-mobility a průzkum trhu ve společnosti Solaris Bus & Coach.

Porota věnovala zvláštní pozornost třínápravové konstrukci elektrobusu Solaris Urbino 15 LE, která poskytuje větší pohodlí a jízdní stabilitu. Kromě toho byla oceněna skutečnost, že autobus lze přizpůsobit jak pro městskou, tak meziměstskou dopravu. Neméně významná byla i rozsáhlá výbava instalovaná ve vozidle, tj. široká škála nejmodernějších elektronických bezpečnostních prvků, včetně možnosti sledování vozového parku v reálném čase.

Tento patnáctimetrový elektrobus je vybaven šesti sadami trakčních baterií s celkovou kapacitou 470 kWh, které lze nabíjet jak zásuvkovými, tak pantografovými nabíječkami.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!