DB Schenker varuje před podvodníky, kteří se za něj vydávají

22 září 2021, 12:33

Globální poskytovatel logistických řešení DB Schenker podal trestní oznámení na firmu z Hradce Králové, která neoprávněně používá jeho logo a vydává se za jeho pobočku. Odhaleno bylo již několik případů podvodného jednání, lze očekávat, že jich bude přibývat. DB Schenker proto o situaci informuje své obchodní partnery a žádá i veřejnost, aby ho v případě jakéhokoliv podezření informovala.

DB Schenker

Podle dosavadních zjištění podvodníci otevřeli falešnou kancelář, polepili dodávky logem DB Schenker, vystupovali jeho jménem, a dokonce i věrně okopírovali některé dokumenty.

„Jsme velmi překvapeni drzostí pachatelů, co ale nemohli napodobit je skutečnost, že my hrajeme fér a plníme své závazky,“ komentoval situaci ředitel společnosti DB Schenker Tomáš Holomoucký.

Právě to nakonec pomohlo celý podvod odhalit. Jeden z dopravců, který v dobré víře s falešnou pobočkou spolupracoval, se totiž nemohl domoci uhrazení svých faktur, a proto se obrátil na centrálu společnosti v Rudné u Prahy. Vzhledem k tomu, že v Hradci Králové DB Schenker provozuje pouze sklad nadrozměrných zásilek, nikoliv běžnou pobočku pro skladovou logistiku nebo přepravní služby, byla falešná pobočka úspěšně odhalena.

DB Schenker se důrazně ohrazuje proti zneužití svého dobrého jména.

Zatím víme pouze o několika případech a netušíme, jaké další aktivity naši napodobovatelé rozvíjeli. Již jsme na dvojici podvodníků podali trestní oznámení a nabídli jsme Policii ČR naši součinnost,“ doplnil Tomáš Holomoucký.

Společnost o případu rovněž informovala své zákazníky a další obchodní partnery a požádala je, aby se na ni v případě jakéhokoliv podezření či nestandardní situace obrátili.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!