Solaris Urbino bude představovat nový model autobusu

31 srpna 2021, 14:45

Dne 30. září 2021 ve 12:00 hodin se uskuteční světová premiéra nejnovějšího modelu elektrobusu Solaris. Devítimetrový elektrobus Urbino 9 LE s nízkým nástupem představí výrobce během online premiéry – vůbec druhé v historii společnosti – uspořádané v jedinečném interaktivním formátu. Nový výrobek představí představenstvo společnosti a konstruktéři vozidla.

Rodina elektricky poháněných modelů Solaris Urbino se brzy rozroste o nový model midibusu. Uvedení nového elektromobilu z rodiny Urbino je pokračováním meziměstské kapitoly v bezemisním portfoliu výrobce, která byla otevřena loňskou premiérou modelu Urbino 15 LE electric.

Devítimetrové vozidlo bylo vytvořeno s ohledem na rozmanité potřeby zákazníků. Jedná se o flexibilní model schopný přizpůsobit se místním podmínkám. Vozidlo se skvěle osvědčí ve stísněných městských prostorech, ale také v obtížných silničních podmínkách, na delších trasách a v prudkých stoupáních, stejně jako v úzkých horských zatáčkách. Dvounápravové vozidlo je další možností v nabídce elektrických vozidel Solaris, která splňuje požadavky pro vozidla třídy I i II. Společnost Solaris se rozhodla nabídnout svým zákazníkům možnost volby mezi bateriemi Solaris High Power a bateriemi Solaris High Energy. To umožní provozovatelům flexibilně plánovat bezemisní trasy nejen v rámci města, ale i mimo něj.

Elektrobus Urbino 9 LE je ekologickou kombinací bezpečnosti, pohodlí a stylu. Pohodlí a bezpečnost řidiče zajišťuje elektrický pohon, pokročilé asistenční systémy i interaktivní panel. Navzdory svým kompaktním rozměrům nabízí 9metrový autobus překvapivě prostorný interiér, v němž je místo až pro 27 sedadel.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!