V Evropě se začíná prodávat nový FUSO Canter

10 srpna 2021, 15:06

Společnost FUSO, japonská dceřiná společnost koncernu Daimler Trucks, oznámila zahájení prodeje svého nového lehkého nákladního automobilu FUSO Canter v Evropě. Od srpna 2021 lze nový model FUSO Canter objednávat prostřednictvím sítě prodejců FUSO.

Od uvedení modelu FUSO Canter na trh v roce 1963 bylo vyrobeno již více než 4,5 milionu kusů tohoto vozidla. Nové FUSO Canter je stejně jako jeho předchůdce k dispozici v pěti třídách celkové hmotnosti (od 3,5 do 8,55 t), se šesti rozvory (od 2500 do 4750 mm), se třemi motory (od 130 do 175 k), třemi variantami kabiny (standardní s šířkou 1,7 m, komfortní s šířkou 2,0 m a dvojitá kabina s šířkou 2,0 m). Jako novinku nyní FUSO nabízí na všech trzích s levostranným řízením také kabinu S pro model Canter 3,5 t a pro modely 3S zavádí nový rozvor 3400 mm, který zvýší komfort karoserie. Díky nově vyvinutému kompaktnímu výfukovému systému nyní FUSO Canter splňuje emisní normu EURO VI – STEP E.

Nový Canter lze objednat s bezpečnostním systémem Sideguard Assist. Jedná se o asistenta pro sledování mrtvého úhlu, který pomocí radarových senzorů detekuje pohybující se objekty a stojící překážky na straně spolujezdce. Canter je nyní bezpečnější než dříve – díky nově instalovanému systému Sideguard Assist a bezpečnostním systémům, které byly k dispozici již v předchozím modelu: AEBS (Advanced Emergency Braking System), ESP (Electronic Stability Program) a LDWS (Lane Departure Warning System). Úroveň bezpečnosti zvyšují také volitelné LED světlomety s o 30 % větším dosahem, nová funkce Autolight a zesílený zadní ochranný kryt, který minimalizuje náraz v případě kolize.

Díky vylepšené zvukové izolaci zaujme nový Canter výjimečně nízkou hladinou hluku v interiéru. Prostorná kabina poskytuje dobrý výhled do všech stran, což usnadňuje manévrování ve městě. Nízko položený vstup do vozu Canter a možnost pohodlného průchodu kabinou mají zlepšit práci řidičů nákladních vozidel, zejména v distribuční dopravě.

Výroba tohoto vozidla v evropském závodě společnosti FUSO v portugalském Tramagalu má být zahájena v prosinci 2021.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!