Nová Nokian Snowproof C – bezpečnost a stabilita ve všech zimních podmínkách

6 května 2021, 9:51

Nová Nokian Snowproof C je bezpečná a spolehlivá zimní pneumatika určená speciálně pro užitková vozidla s vyšší hmotností. Pneumatika vyniká především svou bezpečností v zimních podmínkách, komfortem a odolností. Nová pneumatika Nokian Snowproof C byla vyvinuta tak, aby i při narůstajícím počtu ujetých kilometrů byla odolná vůči vysokému zatížení a opotřebení a zaručovala tak vynikající kilometrovou životnost.

Nokian Snowproof C je nová prémiová zimní pneumatika vyvinutá tak, aby zajišťovala bezstarostnou jízdu ve středoevropských zimních podmínkách. Díky přilnavosti na čerstvém i rozbředlém sněhu a za deště zaručuje pneumatika Nokian Snowproof C vyspělou bezpečnost při každodenních jízdách. Koncept Alpine Sense Grip si poradí se všemi výzvami zimního počasí a zajišťuje předvídatelné a vyvážené jízdní reakce.

„Bezpečnost a vyvážené jízdní vlastnosti představují vždy výchozí body naší filozofie vývoje. Při vývoji nové zimní pneumatiky pro užitková vozidla jsme věnovali zvláštní pozornost zvýšení přilnavosti na mokru a na sněhové břečce a zároveň prodloužení kilometrového výkonu a snížení valivého odporu. V souladu s touto filozofií zvyšuje nová pneumatika Nokian Snowproof C bezpečnost ve všech jízdních podmínkách a zaručuje stabilitu a kontrolu nad vozidlem při profesionálním i rekreačním užití,“ říká Mikko Liukkula, vývojový manažer v Nokian Tyres.

Nová pneumatika Nokian Snowproof C poskytuje bezpečnost a stabilitu ve všech zimních podmínkách. Produktová řada nabízí rozměry pro profesionální a rekreační užití s výběrem 27 produktů o průměru 14 až 17 palců a s indexy rychlosti R (170 km/h), T (190 km/h) a H (210 km/h). Produktová řada bude pro spotřebitele k dispozici od podzimu 2021.

Hlavní inovace

Alpine Sense Grip: Dezén optimalizovaný pro zimní užití spolu se směsí pryže Alpine Grip zajišťují kombinaci prvotřídní přilnavosti a zároveň předvídatelných a vyvážených jízdních reakcí na sněhu, sněhové břečce a mokru.

Sněhové drápy: Vyvážená přilnavost na sněhu a ledu. Sněhové drápy efektivně přilnou k měkkému sněhu a zaručují tak prvotřídní přilnavost při brzdění a akceleraci.

Kanálky na odvod vody a rozbředlého sněhu: Efektivní odvod vody a sněhové břečky. Kanálky shromažďují vodu a rozbředlý sníh mezi pneumatikou a vozovkou a urychlují jejich odvod pryč z kontaktní plochy. Tím zabraňují vzniku nebezpečného aquaplaningu.

Technologie aramidových bočnic. Extrémní odolnost. Extrémně silná aramidová vlákna, která zesilují bočnice pneumatiky, poskytují větší odolnost a ochranu v náročných jízdních podmínkách. Díky vláknu je pneumatika odolnější vůči průpichům a průrazům, které by ji mohly snadno poškodit.

Patentovaná bezpečnost

Pro větší bezpečnost je na běhounu pneumatiky Nokian Snowproof C umístěn indikátor bezpečnosti jízdy (DSI), který byl patentován společností Nokian Tyres. Bezpečnost dále zvyšuje informační pole na bočnici pneumatiky, kam je možné při výměně pneumatik zaznamenat jejich správný tlak huštění a pozici montáže. Ještě větší komfort a bezpečnost poskytuje doplňující prostor, kam je možné uvést utahovací moment fixačních šroubů

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!