Nové IVECO T-WAY navržené pro ty nejextrémnější terénní úkoly

4 května 2021, 12:24

IVECO doplňuje řadu těžkých nákladních vozidel IVECO WAY o nový terénní vůz navržený a zkonstruovaný pro ty nejtěžší úkoly v těch nejextrémnějších podmínkách, který zaujímá místo legendárního modelu TRAKKER.

IVECO T-WAY

IVECO T-WAY staví na odkazu robustnosti a spolehlivosti dlouhé řady terénních vozů této značky. Přináší špičková technologická řešení, která předčí všechna očekávání v oblasti produktivity, užitečného zatížení, bezpečnosti a komfortu řidiče.

Vyniká terénními vlastnostmi, robustností a torzní tuhostí. Po svých předchůdcích zdědil legendární robustnost podvozku z vysoce odolné oceli s rámem o tloušťce 10 mm, jehož ohybový moment na kolejnici v hodnotě 177 km vévodí celému segmentu. Přední náprava
má maximální nosnost až 9 tun. Redukce náboje na zadní nápravě je standardem pro maximalizaci pevnosti a výkonu. Nový systém těžkého zadního odpružení pro tandemové nápravy optimalizuje hmotnost vozidla a zlepšuje jeho výkon v terénu díky větší světlé výšce a lepšímu nájezdovému úhlu.

IVECO T-WAY

IVECO T-WAY přináší výkon potřebný pro trakci a pomocný pohon se spolehlivým a účinným motorem IVECO Kursor 13 (13 litrů), který dosahuje výkonu až 510 koní, což je o 10 koní více než u modelu Trakce. U odlehčených konfigurací s nižší hmotností se dodává také s motorem Kursor 9.

Motory jsou spřaženy s osvědčenou 12stupňovou a 16stupňovou automatizovanou převodovkou HI-TRONIX, která nyní disponuje i novými funkcemi určenými speciálně pro jízdu v terénu. Mezi ně patří Hill Holder (asistent rozjezdu do kopce), který pomáhá při rozjezdu na strmých svazích, Rocking mode (houpací režim), který pomáhá obnovit trakci v kluzkých podmínkách, a Creep mode (plazivý režim) pro velmi nízké otáčky při volnoběhu.

Na silničních úsecích dané mise zvyšuje účinnost převodovky systém IVECO HI-CRUISE. Zahrnuje prediktivní řazení, prediktivní tempomat a funkci Eco-roll, která při jízdě z kopce využívá setrvačnost vozidla.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!