Bogdan Wojnar odchází z čela Sdružení automobilového průmyslu

19 dubna 2021, 15:06

Bohdan Wojnar, dosavadní prezident Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP), ukončil s účinností k 15. 4. 2021 na vlastní žádost činnost v čele Sdružení. Vedením AutoSAPu byli až do volby nového prezidenta pověřeni viceprezidenti Miroslav Dvořáka a Robert Kiml.

Bohdan Wojnar, AutoSAPBohdan Wojnar byl poprvé zvolen prezidentem Sdružení automobilového průmyslu v roce 2016, v prosinci 2020 pak svůj mandát obhájil. V čele spolku zastupujícího zájmy firem automobilového průmyslu, jednoho z nejdůležitějších odvětví v České republice, stál v době historické transformace podmíněné bojem proti změnám klimatu, technologickým rozvojem a obecnými socio-ekonomickými změnami v chápaní mobility jako takové.

Sdružení automobilového průmyslu velmi oceňuje intenzivní práci, kterou Bohdan Wojnar pro rozvoj automobilového průmyslu, zahájení transformace směrem k moderní a ekologické mobilitě stejně jako vytvoření pevného partnerství s vládou, odvedl.

Jménem celého představenstva i členů Sdružení bychom rádi Bohdanu Wojnarovi poděkovali za obrovský kus odvedené práce ve prospěch našeho odvětví. Je nesporné, že s jeho výrazným přispěním se Sdružení automobilového průmyslu proměnilo v posledních několika letech ve viditelného a respektovaného partnera při projednávání témat, která mají dopad na celé odvětví, a tedy celé české hospodářství,“ uvedli ve společném prohlášení adresovaném členům Miroslav Dvořák a Robert Kimlviceprezidenti Sdružení automobilového průmyslu, kteří byli pověření vedením Sdružení do doby, než bude standardní cestou zvolen nový prezident.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!