První elektrické autobusy Solaris pro český trh míří do Ostravy

24 března 2021, 17:07

Společnost Solaris podepsala dohodu s provozovatelem veřejné dopravy Dopravním podnikem Ostrava (DPO) o dodávce 24 elektrobusů Urbino 12 a o dodání nabíjecí infrastruktury. Vozidla objednaná DPO jsou prvními elektrickými autobusy Solaris, které se objeví v českých ulicích. Dodávky jsou naplánovány na konec roku 2022.

Solaris Urbino

„S radostí jsme obdrželi zprávy o tom, že Ostrava důvěřuje společnosti Solaris a pomůže městu na cestě k elektrické revoluci, která postupně mění veřejnou dopravu v evropských městech. Dopravní podnik Ostrava byl naším prvním zákazníkem v České republice a před více než 20 lety byla firma také prvním zahraničním příjemcem autobusu Solaris. Rozhodnutí DPO o nákupu odráží přístup firmy k otázce transformace jejího vozového parku; jdou také ruku v ruce s heslem dopravce: „Veřejná doprava bez nafty!“ Z tohoto důvodu jsme mnohem šťastnější, že první elektrobusy naší značky budou k dispozici obyvatelům tohoto regionu,“ prohlásil Petros Spinaris, člen správní rady společnosti Solaris Bus & Coach sp. z o.o. pro prodej, marketing a zákaznické služby.

Urbino 12 electric je nejmodernější a ekologický autobus. Jeho největší výhodou je, že je extrémně tichý a neprodukuje škodlivé emise, a proto zvyšuje kvalitu života obyvatel města. Uvedená vozidla do provozu budou vybavena bateriemi Solaris High Power s celkovou kapacitou 90 kWh. Tato kapacita byla optimální volbou pro časté krátké nabíjení, které je typické pro trasu, na kterou budou tyto autobusy nasazeny. Kromě použití běžného zásuvného nabíjecího zařízení lze Urbino electric dobít také pomocí sběrače OppCharge.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!