Ford Trucks: F-MAX ECO+ s dojezdem 5.000 km a limitovaný F-MAX BlackLine

9 února 2021, 13:52

Protože spotřeba paliva a celkové náklady jsou nejdůležitějšími kritérii v odvětví těžkých užitkových vozidel, představila společnost Ford Trucks „režim ECO+“, který řidičům umožňuje snížit celkovou spotřebu až o 5 %. Od roku 2021 bude režim ECO+ standardní funkcí ve všech variantách F-MAX.

Ford Trucks Eco+

Je-li aktivován režim ECO+, systém provede opatření k automatickému snížení spotřeby paliva. Prediktivní tempomat MAX-Cruise nastavuje nejúčinnější rychlost vozidla na základě topografie zjištěné pomocí údajů GPS. Aktivuje se také funkce Eco Roll, která umožňuje  jízdu na volnoběh při nižším zatížení výkonu. Během režimu ECO+ je výkon motoru omezen na 450 koní a omezovač rychlosti nepustí vozidlo přes 85 kilometrů za hodinu.

Pokud stojící vozidlo běží na volnoběh déle než pět minut, motor se automaticky vypne, aby se ušetřilo palivo. To je zvláště výhodné, pokud je vozidlo ponecháno v chodu během čekání na celnici nebo při nakládce. Nakonec je v režimu ECO+ deaktivována funkce kickdown zvyšující jednorázově výkon motoru. Majitelé vozového parku mohou všechny tyto funkce dálkově ovládat a sledovat pomocí mobilní aplikace My Ford Trucks.

F-MAX BlackLine

Přijíždí F-MAX BlackLine. Limitovaný počet, neomezeně výjimečný

F-MAX BlackLine, exkluzivní varianta mezinárodně oceňovaného modelu F-MAX, se bude vyrábět jako limitovaná edice 250 kusů.

Každé vozidlo bude mít na dveřích speciální sériové číslo a znak řady BlackLine. Vyrobená vozidla budou k dispozici ve speciální stříbrné barvě exteriéru „moondust silver“ s modrými a černými pruhy zdůrazňujícími styl vozidla, stejně jako černé LED světlomety, černá kola z lehkých slitin a černé kryty zrcátek. F-MAX BlackLine se vyznačuje špičkovým designem interiéru se sedadly zdobenými černou barvou s modrými pruhy a detaily stehů, navíc s modrými odlesky a detaily stehů na koženém volantu a prostornými úložnými prostory nad hlavou. Přední konzola modelu F-MAX BlackLine, stejně jako úložné prostory pro postele a pod postelemi, mají také výrazné černé designové detaily.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!