Conti Urban: Pneumatika pro autobusy je nyní s novým vyšším indexem zatížení

11 listopadu 2020, 15:58

Díky robustní konstrukci a spolehlivému výkonu je Conti Urban HA3 značky Continental ideálním řešením pro celoroční provoz městských, zejména elektrických autobusů. Aby pneumatika lépe odpovídala požadavkům moderních elektrických autobusů, má nyní vyšší index nosnosti.

Pneumatika Conti Urban

Index byl zvýšen z 154/148J na 156/150J, což dává modelu Conti Urban 315/60 R22,5 v konfiguraci pro jednu pneumatiku maximální nosnost osm tun na nápravu. Díky vyššímu indexu zatížení zvládne Conti Urban HA3 nyní lépe než kdy dříve požadavky kladené různými nabíjecími technologiemi a těžkými bateriemi. Navíc tato pneumatika poskytuje spolehlivý výkon a cestujícím velmi pohodlnou jízdu – bez ohledu na délku intervalů nabíjení a trasu.

Conti Urban HA3Charakteristickým rysem elektromobilů je rychlá akcelerace, která generuje okamžitý točivý moment. Conti Urban boduje svou schopností spolehlivě přenášet tento vyšší točivý moment na silnici. Spolu s akcelerací je brždění dalším klíčovým faktorem elektrických autobusů provozovaných v městském provozu. Elektromotor zde funguje jako generátor a vyrábí elektrickou energii pro nabíjení baterie. Ve srovnání s konvenčními systémy řízení brzd tento proces rekuperace energie zvyšuje tlak na pneumatiky hnané nápravy.

Conti Urban HA3 má pevnou kostru a obzvláště robustní běhoun s vysokým podílem přírodního kaučuku. Tím se snižuje opotřebení a pneumatika je odolnější vůči vylamování, prasklinám a vyboulení.

Díky široké kontaktní ploše a speciálnímu profilu zajišťuje tato pneumatika vynikající stabilitu v zatáčkách a optimální ovladatelnost pro maximální bezpečnost. Množství vzájemně propojených lamel poskytuje nejlepší možnou přilnavost a výjimečné udržování v jízdním pruhu, a to i na mokré vozovce a po celou dobu životnosti pneumatiky. Lamely Conti Urban HA3 jsou rozložené tak, aby přispívaly k nižšímu hluku pneumatika vyšší pohodlí cestujících. Conti Urban HA3 nese symbol sněhové vločky v hoře (3 PMSF), což znamená, že je ideální pro celoroční použití – tedy i v zimě.

Zesílené bočnice dodávají pneumatice potřebnou odolnost, aby vydržely časté kontakty s obrubníkem. Výsledkem je, že tyto pneumatiky mohou zůstat v provozu po dlouhou dobu a plně tak využít svůj vysoký potenciál životnosti a ujetých kilometrů. A díky své dobré protektorovatelnosti vydrží Conti Urban HA3 dokonce více než jeden život. Existují dvě protektorované verze Conti Urban HA3: ContiRe Urban HA3 a ContiTread Urban HA3.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!