Iveco S-Way NP 460 získává ocenění “Sustainable Truck of the Year 2021”

11 listopadu 2020, 15:25

Model IVECO S-Way NP 460 ve verzi LNG získal ocenění “Sustainable Truck of the Year 2021” v kategorii tahačů. Toto ocenění, nyní již v pátém ročníku, vytvořil italský odborný časopis Vado e Torno. Vítěze vybírá porota složená z profesionálních novinářů na základě indexu udržitelné dopravy zavedeného společností Vado e Torno.

Iveco S-Way NP 460

Maurizio Cervetto, zástupce redaktora Vado e Torno, uvedl: „S vozidlem IVECO S-Way NP nastavuje značka IVECO novou laťku v produktivitě a efektivitě u dálkových vozidel na alternativní pohon. IVECO S-Way není jen jediným vozidlem na zemní plyn s autonomií 1.600 km; je tu také nový údaj o spotřebě s 4,12 km na kg plynu. IVECO S-Way NP kombinuje technický výkon dosažený osvědčeným hnacím ústrojím a je vybaven i zcela novou kabinou vylepšenou o 12 %, což umožňuje výrazné snížení spotřeby paliva (až o 4 %), s funkcemi, které významně zvyšují úroveň pohodlí řidiče i bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu. Nová kabina vytváří prostředí, které umožňuje plné využití prostoru (výška 2.100 mm a výška tunelu snížená na pouhých 95 mm). Je ještě tišší než dříve, uvnitř i navenek (podle standardů Piek). Kromě mnoha asistenčních systémů nabízí nové služby konektivity.“

Vozidlo kombinuje to nejlepší, co může technologie nabídnout v oblasti pohodlí, bezpečnosti, konektivity a udržitelnosti. Konstrukce kabiny zaměřená na řidiče poskytuje prostorné a dobře organizované prostředí, kde lze všechny funkce dálkově ovládat prostřednictvím aplikace MY IVECO EASY WAY – od osvětlení po klimatizaci, infotainment, okna i dveře.

Kabina byla vyztužena, aby byla zajištěna mechanická odolnost v souladu s normami ECE R29.03 pro nárazy kabiny. Přední náprava byla navržena tak, aby snížila brzdnou dráhu o 15 %, což dále zvyšuje celkovou bezpečnost. Výkonný Connectivity Box umožňuje mnoho funkcí a nové služby, které mají zlepšit pobyt řidiče za volantem a maximalizovat ziskovost vlastníka. Vozidlo je tak v neustálém spojení se specialisty IVECO, kteří vozidlo neustále monitorují.

To umožňuje efektivní plánování zastávek pro údržbu a opravy a poskytuje prediktivní servis, který maximalizuje dobu provozuschopnosti vozidla. Systém hodnocení stylu jízdy poskytuje rady v reálném čase, které pomohou řídit efektivně a bezpečně. K udržitelnému výkonu vozidla patří jeho tichý provoz a nízké emise. Ve srovnání s naftou dosahuje 95% snížení emisí pevných částic a 90 % NO2 – a při provozu na biometan generuje o 95 % méně CO2.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!