Další velký milník na digitální cestě – chytré pneumatiky Nokian Tyres Intuitu jsou nyní v prodeji

10 září 2020, 14:11

Digitální transformace těžkých pneumatik představuje významný posun jak pro každodenní jízdu, tak pro správu vozového parku. Společnost Nokian Tyres loni v listopadu na veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru představila chytré pneumatiky Intuitu. Nyní budou k dispozici pro vybrané zemědělské stroje a traktory smluvních zemědělců a jejich prodej začne ve Finsku.

Nokian Tyres Intuitu a aplikací

 Když společnost Nokian Tyres představila své řešení chytrých pneumatik – Nokian Tyres Intuitu, přítomní okamžitě ocenili jejich uživatelskou jednoduchost: vše, co potřebujete, jsou chytré pneumatiky vybavené senzorem a aplikaci na smartphonu, která vám umožní získat údaje o tlaku vzduchu a teplotě v pneumatikách přímo na telefon.

„Zejména manažeři vozových parků byli nadšení z představy, že budou mít k dispozici důležité informace o pneumatice a výstražný systém s minimální potřebou konfigurace,“ říká Matthew Crocker, produktový manažer v Nokian Tyres. „Prémiové traktorové pneumatiky jsou investicí, o kterou chcete pečovat.“

Digitální výhody

V současnosti se Nokian Tyres Intuitu skládá z chytrých pneumatik vybavených senzorem a mobilní aplikace. Jediné, co je třeba udělat, je si objednat chytré pneumatiky a stáhnout aplikaci. Chytré pneumatiky jsou registrované v aplikaci Intuitu, která ukazuje údaje o pozici pneumatiky na vozidle, její tlak huštění a teplotu u všech vozidel vybavených chytrými pneumatikami. Do aplikace může majitel vozového parku zahrnout tolik řidičů a vozidel, kolik potřebuje.

To znamená, že řidič má k dispozici aktuální informace a dostává upozornění pro aktuálně užívané vozidlo, zatímco manažer vozového parku může sledovat celkový stav a využívat maximální potenciál pneumatik i vozidel. Stejně tak i výrobci vozidel budou těžit z uživatelsky přívětivého řešení chytrých pneumatik, které přiláká větší množství zákazníků. Registrace do aplikace Intuitu navíc rozšiřuje záruku na pneumatiku.

„Znát aktuální stav vašich pneumatik pomáhá šetřit náklady na palivo a zvýšit bezpečnost práce,“ říká Matthew Crocker. „Ale digitální rozměr pneumatik má mnohem větší potenciál a my máme v plánu hodně skvělých nápadů!“

Dostupné nyní, připravené pro budoucnost

Prodej chytrých pneumatik Nokian Tyres Intuitu bude probíhat postupně. Zahájen bude ve Finsku s čtyřmi vlajkovými pneumatikami Nokian Tyres pro traktory – Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI a Nokian Tractor King. Továrna začne dodávat objednávky v září a ve stejném okamžiku bude možné si stáhnout aplikaci. V první fázi budou objednávky probíhat prostřednictvím prodejců řetězce Vianor a později i prostřednictvím dalších prodejců pneumatik. Pneumatiky budou dodávány ve standardní dodací lhůtě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!