Asistent odbočování pro všechny nákladní automobily – Continental zvyšuje bezpečnost na silnicích pro chodce i cyklisty

23 července 2020, 14:21

Společnost Continental uvádí na trh systém pro asistované odbočování, kterým lze rychle a jednoduše dovybavit užitková vozidla. Continental, dosud jediný poskytovatel této bezpečnostní technologie, spoléhá výhradně na radarový systém, jenž dokáže detekovat a rozpoznat cyklisty i chodce.

Asistent odbočování Continental

Nejnovější bezpečnostní technologie je nyní k dispozici i pro starší užitková vozidla

Zvyšování bezpečnosti zranitelnějších účastníků silničního provozu znamená důležitou společenskou odpovědnost,“ uvádí Gilles Mabire, ředitel divize užitkových vozidel a služeb společnosti Continental. V dnešní době to platí více než kdykoli dříve, protože zejména počet cyklistů na silnicích roste.

Systémy asistovaného odbočování jako tento, který aktuálně nabízí Continental k dodatečné montáži, výrazně zvyšují bezpečnost na silnicích, protože řidiče vozidla varují, pokud se ve slepém úhlu vedle autobusu nebo kamionu vyskytne chodec, cyklista nebo řidič skútru.

Do roku 2024 by se obdobné systémy měly stát povinnou výbavou všech nových nákladních vozů v EU. Dobrovolné dovybavení vozů touto technologií představuje státem podporovaný způsob, jak zaplnit technologickou mezeru u nákladních vozů, které jsou již v provozu. Montáž této technologie do nákladního vozu je jednoduchá. Radarové čidlo, jež se instaluje na zpětné zrcátko, dokáže sledovat oblast až čtyři metry po straně vozidla a až 14 metrů za ním.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!