Bridgestone představil svou první celoroční pneumatiku pro lehká nákladní vozidla DURAVIS All Season

12 června 2020, 13:34

Bridgestone dnes představil svou historicky první celoroční pneumatiku pro segment lehkých užitkových vozidel: DURAVIS All Season. Robustní a odolná konstrukce zaručuje dlouhou životnost. Nová pneumatika se vyznačuje také mimořádnou odolností vůči opotřebení a zkracuje prostoje vozidla. 

Pneumatika Bridgestone DURAVIS All Season poskytuje navíc bezpečnost a pocit jistoty za všech povětrnostních podmínek po celý rok. Z toho vyplývá i praktičnost nepřetržitého provozu bez sezónních výměn pneumatik. Vynikající adhezi na mokru dokládá hodnocení A na informačním štítku EU, které je nejlepší ve své třídě. Předpoklady k provozu v zimních podmínkách potvrzuje symbol horského štítu a sněhové vločky.

Vynikající hospodárnost bez ohledu na roční období

Bridgestone DURAVIS All Season

Nová pneumatika je koncipována pro provozovatele malých i velkých vozových parků. Díky svým vyváženým vlastnostem je ideální pro profesionály, kteří chtějí maximalizovat efektivitu svého podnikání používáním stejných pneumatik po celý rok, zároveň však požadují vysokou úroveň bezpečnosti za všech provozních podmínek.

Pneumatika je ve všech ohledech připravena na zimní provoz, což potvrzuje homologace se symbolem horského štítu a sněhové vločky (3PMSF – 3 Peak Mountain Snow Flake) a označením M+S (Mud + Snow). Provozní vlastnosti na sněhu vylepšuje dezén ve tvaru písmene V ve spojení s optimalizovanou konstrukcí kostry. Pneumatika DURAVIS All Season vděčí za své pozoruhodné provozní vlastnosti na mokru a sněhu také nové nanoselektivní technologii výroby směsi, vyvinuté společností Bridgestone, která umožňuje lepší rozptýlení částic siliky ve směsi Bridgestone Nano Pro-tech™.

Delší životnost

Vozové parky čelí v současné době mnoha výzvám. Roste objem internetového obchodu a zvyšují se i požadavky na doručování koncovým zákazníkům. Legislativa EU navíc vytváří silný tlak na snižování spotřeby paliva. Pneumatika DURAVIS All Season snižuje provozovatelům vozových parků celkové náklady na pneumatiky, protože mohou po celý rok používat jen jednu sadu mimořádně odolných pneumatik.

Robustní pneumatiku chrání před poškozením v důsledku kontaktu s obrubníkem žebrová výztuha na bočnicích. Díky ní klesá četnost poškození pneumatik, což se příznivě promítne do souvisejících nákladů na opravy. Dalším přínosem je minimalizace prostojů vozidla. Pneumatika Bridgestone DURAVIS All Season je kromě toho velmi odolná vůči opotřebení díky vyšší tuhosti dezénu. Provozní náklady u nové pneumatiky Bridgestone pro lehká užitková vozidla minimalizuje také nižší valivý odpor díky její optimalizované konstrukci včetně specificky řešeného vnitřního prostoru. Většina rozměrů této pneumatiky proto dosáhla na informačním štítku EU hodnocení hospodárnosti C.

Pneumatika, která přispívá k řešení největších výzev pro vozové parky

Pneumatika Bridgestone DURAVIS All Season bude k dispozici od srpna 2020. Od září bude sortiment rozšířen o několik dalších rozměrů. Pneumatika bude nabízena ve 23 rozměrech, včetně tří rozměrů pro velká kola (HRD) a pěti rozměrů pro vysoké zatížení (10PR). Bridgestone svým portfoliem pokryje téměř veškeré druhy provozovaných vozidel a bez ohledu na zatížení poskytne nejvyšší úroveň bezpečnosti.

Emilio Tiberio, technický a provozní ředitel společnosti Bridgestone EMIA, k představení pneumatiky Bridgestone DURAVIS All Season řekl: „V současnosti se stále více vozových parků rozhoduje pro celoroční pneumatiky díky jejich praktičnosti. Máme velkou radost, že našim zákazníkům můžeme nabídnout odolnou celoroční pneumatiku, která jim poskytne pocit jistoty za všech povětrnostních podmínek, minimalizuje prostoje vozidel a sníží celkové náklady. DURAVIS All Season, naše historicky první celoroční pneumatika pro lehká užitková vozidla, zvýší ekonomickou efektivitu vozových parků. Jsem velmi hrdý na náš tým, který vyvinul pneumatiku splňující tak rozmanité požadavky.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!