BorgWarner získá společnost Delphi Technologies

29 ledna 2020, 13:58

Po převzetí koncernu WABCO společností ZF Friedrichshafen AG se připravuje další velká událost trhu s autodíly. Společnost BorgWarner má v úmyslu zakoupit společnost Delphi Technologies. Podle agentury Reuters bude transakce činit 3,3 miliardy dolarů.

Rozhodnutí americké skupiny BorgWarner je diktováno především touhou vyvíjet komponenty na trhu elektrických a hybridních vozidel, v nichž má Delphi Technologies velkou kompetenci. Transakce má dosáhnout 1,5 miliardy USD.

Američané jsou si vědomi výzev, které změny na automobilovém trhu přináší. Jejich nabídka zahrnuje zejména komponenty pro automobily poháněné spalovacími motory, jako jsou převodovky, turbodmychadla, výfukové emisní systémy a termostaty. Společnost Delphi Technologies se sídlem ve Velké Británii je jedním z lídrů v oblasti nových technologií souvisejících s elektronikou vozidel.

Po fúzi bude mít BorgWarner v nově vytvořené společnosti 84 % podíl. Transakce bude dokončena v druhé polovině roku 2020.

Před 5 lety BorgWarner převzal další společnost z automobilového průmyslu – Remy International. Transakce v té době činila přibližně jednu miliardu dolarů. Společnost Delphi Technologies byla založena v roce 2017 vyčleněním ze struktur Delphi Automotive, která změnila název na Aptiv.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!