Společnost Zetor Tractors rozšiřuje své působení v Indii

28 ledna 2020, 10:20

Společnost Zetor Tractors dnes podepsala memorandum o spolupráci s VST Tillers Tractors Ltd., tradičním indickým výrobcem traktorů. Cílem spolupráce je vývoj nového traktoru určeného primárně pro indický trh. Obě firmy budou zároveň hledat cesty, jak jej exportovat i do dalších asijských a afrických zemí.

Společnost Zetor Tractors

Domluvená spolupráce vychází ze střednědobé strategie Zetoru se záměrem diverzifikovat své působení a vstupovat na nové trhy. Ten indický patří s 688 tisíci prodanými traktory ročně (údaj z roku 2018) k největším světovým trhům. Traktory Zetor mají navíc v zemi historicky dobré jméno. V 60. až 80. letech vyvezla firma do Indie desítky tisíc traktorů a následně výroba traktorů probíhala licenčně ve společnosti HMT.

Od roku 2014 je zde společnost zastoupena dceřinou společností Zetor India, která se stará o posílení pozice značky v této oblasti. S využitím dlouholetých zkušeností chtějí Zetor a VST společně vyvinout traktor s výkonem vyšším než 36 koní. Výroba by následně probíhala přímo v Indii.

Stejně jako ZETOR má i společnost VST Tillers Tractors Ltd. bohatou tradici sahající až do roku 1967.

Kromě nové spolupráce s VST Tillers Tractors Ltd. je výsledkem snahy o diverzifikaci působení a vstupování na nové trhy i projekt dodávek traktorových sad do Ruska zahájený v roce 2017. Tam je pro letošní rok podepsán kontrakt na dodání několika set traktorových sad.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!