Společnost LKQ se dohodla na odprodeji svých dvou českých distribučních firem – APM Automotive s.r.o. a Stahlgruber CZ s.r.o.

9 ledna 2020, 13:35

Společnost LKQ Corporation dnes oznámila uzavření konečné smlouvy o prodeji svých majetkových podílů ve dvou českých firmách, distribuujících automobilové náhradní díly – APM Automotive s.r.o. a Stahlgruber CZ s.r.o., švýcarské společnosti Swiss Automotive Group AG. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

V květnu 2018 Evropská komise schválila skupině LKQ akvizici společnosti STAHLGRUBER GmbH, s výjimkou velkoobchodního podnikání v České republice, kde působí APM Automotive s.r.o. a Stahlgruber CZ s.r.o. Tato část akvizice byla předložena k přezkoumání českému Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Začátkem roku 2019 Úřad pro hospodářskou soutěž tuto akvizici LKQ schválil, ovšem s podmínkou povinnosti prodeje určité části těchto dvou českých distributorů. LKQ se následně rozhodla prodat veškeré majetkové podíly obou výše uvedených podniků. LKQ Europe tak bude v České republice nadále provozovat své stávající společnosti Auto Kelly a.s. a Elit CZ, s.r.o.

Dominick Zarcone, prezident a generální ředitel společnosti LKQ, uvedl: „Ceníme si úsilí regionálního managementu vybudovat v České republice úspěšný byznys a je skvělé, že se pro něj podařilo najít nového významného vlastníka.“

Společnost LKQ očekává, že obchod bude dokončen počátkem roku 2020, po získání příslušných regulačních schválení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!