Renault Trucks D a D Wide 2020: Nový design interiéru kabiny pro ještě větší efektivitu

7 ledna 2020, 9:50

Renault Trucks uvádí na trh svoji řadu distribučních vozidel v modelové verzi pro rok 2020. D a D Wide nabízí nový, pohodlný a ergonomický interiér kabiny, nové bezpečnostní prvky a aerodynamické vybavení. Distribuční vozidla Renault Trucks v modelové verzi 2020 jsou 100 % online.

Renault Trucks D 2020

Nový design interiéru kabiny pro ještě větší pohodlí

Renault Trucks inovoval design interiéru svých modelů D a D Wide. V modelové verzi 2020 vozidla nabízí novou palubní desku s novým volantem a černobílým přístrojovým štítem.

Pro usnadnění práce řidiče byla do interiéru přidána řada prvků jako držák na tablet, volitelně druhý držák na telefon a dva USB-C porty. Vozidla jsou vybavena novým rádiem, které je kompatibilní s digitální pozemní rádiovou síti DAB+.

Pro ještě více pohodlí nabízí dále Renault Trucks jako volitelnou výbavu sadu Comfort, která obsahuje kožený volant, sedadlo řidiče s bočním vedením, další úložné prostory, druhý držák telefonu a střešní okno (pouze u modelu D Wide).

Nové vybavení pro větší bezpečnost

Renault Trucks D a D Wide jsou standardně vybaveny adaptivním tempomatem (ACC), který umožňuje automaticky udržet bezpečnou vzdálenost od vpředu jedoucího vozidla pro plynulejší jízdu v hustém provozu a současně snížit únavu řidiče.

Pro lepší viditelnost jsou Renault Trucks D a D Wide k dispozici se zadními LED světly.

Pro ještě větší bezpečnosti nabízí Renault Trucks volitelně sadu Protect, která obsahuje zadní LED světla, systém pro pomoc při rozjezdu ve svahu, prosklenou spodní část dveří
u spolujezdce a zvukovou signalizaci zpětného chodu  pro zvýšení ochrany účastníků silničního provozu.

Renault Trucks D 2020

Online sledování vozidel pro větší produktivitu

Modely Renault Trucks jsou vybaveny dieselovými motory Euro 6 Step D, které jsou úsporné na spotřebu paliva a šetrné k životnímu prostředí.

Modely řady D jsou pro další zvýšení efektivity a produktivity standardně vybaveny telematickou jednotkou TGW 4G a jsou tak kompatibilní se systémem pro správu vozového parku Optifleet.

S Optifleet je provoz vozidla řízen v reálném čase, což znamená, že hlavní položky nákladů jsou zcela pod kontrolou. Správci vozových parků mohou pomocí modulu Optiflleet check sledovat spotřebu svých vozidel a s modulem Optifleet Map lokalizovat jejich polohu.

Pro maximální produktivitu nabízí Renault Trucks volitelné inteligentní technologie
Fuel Eco jako například nastavitelný střešní spoiler, automatické zastavení motoru
po třech minutách, blokovaný režim power, funkci Optiroll (pro D Wide), optimalizovaný software převodovky Fuel Eco (pro D Wide) a vypínatelný kompresor vzduchu (pouze pro motory DTI 11).

Motory modelů Renault Trucks D a D Wide jsou rovněž kompatibilní se syntetickým palivem XTL a s bionaftou. Vozidla distribuční řady v modelové verzi 2020 jsou k dispozici také
s pohonem na stlačený zemní plyn (D Wide CNG) a ve 100% elektrické verzi (D a D Wide Z.E. – zatím jen pro západní evropské trhy).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!