Společnost Continental uvádí na trh nové inteligentní hybridní pneumatiky pro traktory

13 listopadu 2019, 11:26

Na veletrhu Agritechnica představuje letos firma Continental nové hybridní pneumatiky, které obsahují tlakové senzory, pomáhající řidiči usnadňovat jízdu na půdě či v terénu a snižují opotřebení na silnici, stejně jako osvědčené systémy ContiPressureCheck pro osobní vozidla a ContiConnect pro flotily.

Continental VF TractorMaster HybridContinental VF TractorMaster Hybrid: Stabilní výkon na silnici i na poli

Pneumatiky jsou navrženy tak, aby operátorům poskytovaly efektivní přizpůsobení tlaku tak, aby odpovídal úkolu. Pneumatiky s velmi vysokou flexivitou (VF) byly vyvinuty v portugalském Lousadu v úzké spolupráci s dalšími evropskými výzkumnými a vývojovými centry a vyznačují se novým a jedinečným vzorem hybridního dezénu, který je navržen tak, aby nabídl trakci v terénu a byl pohodlnější na cestách.

Struktura kostry pneumatiky Continental VF TractorMaster Hybrid je odolnější než standardní pneumatiky, takže může pracovat při nižších tlacích v terénu a při vyšších rychlostech na silnici a zároveň nést stejné zatížení. To je velmi důležité, protože podhuštěné pneumatiky na silnici zvyšují spotřebu paliva, zatímco nadhuštěné pneumatiky v terénu vedou ke zhutnění půdy.

Pro optimální výkon za všech podmínek může být hybridní pneumatika ve spojení s integrovanými senzory pneumatik rychle nafouknuta pro použití na silnici a vypuštěna pro použití v terénu. Po namontování na traktory s palubními vzduchovými kompresory může být tlak v pneumatice monitorován a nastavován obsluhou, aniž by bylo nutné opustit kabinu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!