Valeo během veletrhu Busworld 2019 představí novinky

3 října 2019, 16:16

Během veletrhu Busworld, který se bude konat v Bruselu ve dnech 18. – 23. října 2019, představí firma Valeo technické inovace vyvinuté pro výrobce autobusů a autokarů.

veletrh Busworld 2019

Tyto technologie jsou navrženy tak, aby udržovaly interiér kabiny v optimální teplotě bez ohledu na velikost vozidla (od minibusů po dvoupatrové autobusy), typ pohonu (spalovací, hybridní nebo elektrický) a jeho použití (městský, příměstský nebo dálkový). Valeo na veletrhu představí systém elektrického vytápění a klimatizace REVO-E HP R744.

Valeo REVO-E HP R744 je elektrická střešní jednotka s funkcí tepelného čerpadla, určená pro autobusy s hybridním a elektrickým pohonem. Ekologicky neutrální systém HVAC pracuje s chladivem R744 při venkovních teplotách od -20 ° C do + 44 ° C. Automatický, energeticky úsporný mechanismus volí vhodný provozní režim a přepíná z režimu klimatizace na tepelné čerpadlo nebo do funkce odmrazování. Funkce odmrazování se aktivuje automaticky, když venkovní teplota klesne pod 5 °C. Předchází to námraze, ke které dochází u tradičních tepelných čerpadel.

Valeo REVO-E HP R744

Specialisté společnosti Valeo vyvinuli první vysokonapěťový ohřívač pro elektrické autobusy, který umožňuje plnou regulaci tepelné energie. Baterie pro hybridní a elektrická vozidla jsou drahé a citlivé na změny teploty. Společnost Valeo vyvinula chladicí technologii, která udržuje baterie ve správné teplotě. Kromě osvědčené 5 kW verze nyní společnost Valeo představuje řešení s vyšším výkonem 7 – 10 kW, které je vhodné pro vysoké teploty.

Valeo Thermo HV

Při teplotách kolem 15 °C nebo nižších používá systém Valeo E-Cooler BTM okolní vzduch pro energeticky úsporné pasivní chlazení. Při vyšších venkovních teplotách se E-Cooler automaticky přepne do aktivního režimu chlazení.

Valeo E-Cooler BTM

Společnost Valeo doplňuje svou nejnovější generaci oběhových čerpadel SPump o verzi 120 W, která je zvláště vhodná pro menší vodní okruhy. Poskytuje vysoký výkon požadovaný pro elektrické autobusy s průtokem 3.800 l/h při tlaku 0,37 baru. Model 120 W má až o 40 % méně jednotlivých dílů než tradiční elektrické vodní čerpadlo, což z něj činí nejkompaktnější a nejlehčí čerpadlo svého druhu. Má také inteligentní diagnostickou funkci, která vysílá upozornění na zvýšené opotřebení. Jedná se o významné zlepšení v případě užitkových vozidel s hybridním pohonem typu „plugin“ nebo elektrickým pohonem, závislých na účinném hospodaření s energií.

čerpadlo Valeo SPump

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!