CzechToll zahájil poslední fázi příprav nového mýtného systému

10 září 2019, 15:37

Společnost CzechToll dokončila výrobu 450 tisíc palubních jednotek o 12 týdnů dříve, než požaduje harmonogram budování nového mýtného systému. Zahájila rovněž distribuci nových palubních jednotek na obchodní místa, kde je budou moci dopravci vyzvednout v rámci registrace od 22. září 2019.

CzechToll palubní jednotka

CzechToll úspěšně dokončil individuální zkoušky mýtného systému, při kterých testovací vozidla ujely po zpoplatněných silnicích s novými jednotkami již více než 1 milion kilometrů. Během zkoušek, které trvaly 6 týdnů, nebyl pracovníky CzechToll ani Ředitelství silnic a dálnic ČR identifikován žádný nedostatek s funkčností, stabilitou ani bezpečností nového mýtného systému. Na základě výsledků individuálních zkoušek udělilo Ředitelství silnic a dálnic ČR společnosti CzechToll souhlas se zahájením dalšího milníku plnění smlouvy, takzvané komplexní zkoušky elektronického mýtného systému.

„Během individuálních zkoušek byla prověřena připravenost softwaru a technologií. Komplexní zkoušky představují reálné testování systému v provozu, s reálnými pracovníky, kteří se budou v budoucnosti podílet na běžném chodu mýtného systému,“ uvedl Matej Okáli, generální ředitel společnosti CzechToll.

Dopravci mají povinnost registrovat se do nového elektronického mýtného systému a vybavit vozidla palubní jednotkou nejpozději k datu spuštění, tedy k 1. prosinci 2019. Povinnost registrace mohou splnit od 22. září 2019 na více než 200 obchodních míst, na vybraných pobočkách Hospodářské komory ČR, prostřednictvím vydavatelů tankovacích karet nebo online na stránkách www.mytocz.eu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!