AVIA slaví 100 let

11 září 2019, 14:46

Mezi vozy z modelové řady AVIA INITIA, které letos zamíří k zákazníkům, bude i celkem 19 výročních vozů, které připomenou letopočet 1919 – tedy rok vzniku značky AVIA a založení firmy. Na podzim by měla skončit výroba vozů se spalovacími motory, a pak snad odstartuje nová etapa její existence.

AVIA INITIA

Ve výrobních prostorách AVIA Motors nadále běží výroba středních nákladních vozů, i když celková produkce bude o něco nižší než v minulém roce. Na podzim vstoupí v platnost nové evropské emisní normy, které vyžadují významné investice a také zdraží výrobu vozidel, což je pro malovýrobce, jakým je i AVIA Motors, nevýhodné a nerentabilní. Proto se majitelé společnosti rozhodli produkci vozidel se spalovacími motory na podzim tohoto roku ukončit.

Konec výroby vozů s dieselovými motory ale neznamená konec společnosti AVIA Motors. Velmi důležitou součástí portfolia AVIA Motors bude i nadále servisní podpora flotily několika tisíc vozidel AVIA modelové řady D a INITIA.

„Celý náš systém servisní podpory a distribuce náhradní dílů zaručí uživatelům spolehlivé fungování vozů AVIA nejméně po následující desetiletí. Budeme potřebné součástky i nadále vyrábět, a to včetně montáže dílů do celků. Naše společnost navíc jako jediná disponuje dostatečným množstvím náhradních dílů a nadále budeme zajišťovat jejich rychlou a spolehlivou distribuci,“ informuje Tomáš Adamec, generální ředitel AVIA Motors.

Budoucnost společnosti se ale rýsuje především v oblasti elektromobility. Poslední měsíce se nesou ve znamení hledání vhodných partnerů pro projekt užitkových elektromobilů lehké a střední kategorie.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!