Firma Solaris se prosadila jako přední dodavatel autobusů s alternativním pohonem

15 srpna 2019, 12:33

Díky třem velkým objednávkám zákazníků z Berlína, Varšavy a Milána se Solaris v roce 2019 prosadil jako přední dodavatel autobusů elektrických autobusů v rámci Evropy. Elektrická revoluce jde ruku v ruce s dlouhodobou strategií společnosti, která předpokládá investice zejména do vývoje alternativních pohonů.

Solaris autobus

Celkově až 470 vozidel pro tyto velké zakázky bude vydáno z montážní linky v Bolechowu. Kromě toho výrobce uzavřel smlouvu na dalších 90 elektrických autobusů, které se mají dodat do jiných evropských měst. Polský výrobce obstarává 25 %  v roce 2019 evropských zakázek elektrických autobusů, čímž firma zaujala vedoucí postavení v Evropě.

Flotila v současné době zahrnuje přibližně 3.500 elektrických autobusů, zatímco sotva před pěti lety se jejich celkový počet rovnal pouze 240. To znamená téměř 15násobný nárůst. Politika Evropské unie přispívá ke zvýšení potřeby vozidel s nulovými emisemi. Rychlý rozvoj tohoto odvětví slouží společnosti Solaris jako potvrzení, že právě před deseti lety bylo správné zvolit tento směr a postavit první elektrickou sběrnici.

Po mnoho let je Solaris v popředí výrobců autobusů a značně investuje do vývoje alternativních pohonů. Sotva deset let od své premiéry v roce 2011 vozí elektrické autobusy Urbino každý den tisíce cestujících v 17 zemích Evropy, zatímco ujeté kilometry elektrických kilometrů již překročily 15 milionů km. Společnost Solaris si chce zachovat své vedoucí postavení v oblasti elektromobility, a to nejen z hlediska počtu prodaných vozidel, ale především z hlediska jejich spolehlivosti a neustálého zlepšování funkčnosti.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!