Nově u Elitu: brusivo na síťce Norton Meshpower a leštící kotouče a pasty Rupes

9 srpna 2019, 12:15

Společnost Elit informovala ve svém magazínu, že mezi nabízený sortiment nově patří brusivo na síťce pro bezprašné broušení Norton Meshpower a také leštící kotouče a pasty Rupes pro profesionální leštění autolaků.

Brusivo na síťce pro bezprašné broušení Norton Meshpower nově u Elitu

Brusivo na síťce pro bezprašné broušení Norton Meshpower

Broušení je tradičně špinavá a prašná činnost, která je z dlouhodobého hlediska velkou zátěží pro ochranu zdraví a kvality práce. Toto negativum však skvěle řeší nové keramické brusivo na síťce Norton MeshPower, kde je odsáván prach z celé plochy brusiva při větší odolnosti, než má 15děrový kotouč s papírovým podkladem.

Účinnější odsávání prachu umožňuje téměř bezprašné broušení a bez zahřívání broušeného podkladu. To znamená čistší, zdravější pracovní prostředí a snadnější broušení s lepším finálním povrchem. Je alternativou k běžně děrovaným papírovým výsekům. Multiděrovaná struktura umožňuje odsávání prachu při libovolných aplikacích od hrubého obrušování laku až po přípravu plničů před nanášením báze.

Leštící kotouče a pasty Rupes nově u Elitu

Leštící kotouče a pasty Rupes

V nově zavedeném programu autolakování Elit prezentuje novinku v podobě lešticích past a kotoučů od výrobce Rupes, který se v sortimentu dílenských strojků už etabloval mezi nejprodávanější profesionální brusky a leštičky.

Celosvětově významný italský výrobce se kromě strojků a odsávacích systémů špičkové kvality svou produkcí zaměřuje i na oblast spojenou s profesionální přípravou a následnou péčí o veškeré lakované povrchy. Jednotlivé pasty jsou výsledkem dlouhodobého výzkumu a vývoje a každá splňuje konkrétní požadavky na leštění.

Pasty a kotouče se rozlišují jednak svou barvou podle jednotlivých hrubostí, ale také způsobem použití. Každý ze tří dostupných systémů je určený pro jiný typ lešticího pohybu – rotační, orbitální nebo planetární.

I přes současný trend snižování počtu jednotlivých kroků a celkové urychlování práce je
systém leštění Rupes vyhledáván především mezi odborníky v oblasti detailingu, renovace a údržby laku u historických, supersportovních a luxusních vozidel.

Kompletní nabídku výrobce již nyní naleznete v eCatu ELIT v sekci Lakování/Leštění.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!