Firma AVA CEE využívá při výrobě chladičů vakuové pájení

7 srpna 2019, 11:45

Vybrané modely hliníkových chladičů AVA CEE jsou vyráběny technologií vakuového pájení. Jedná se o nejmodernější technologii z hlediska spolehlivosti, čistoty a trvanlivosti.

chladiče AVA CEE jsou vyráběny technologií vakuového pájení

Touto technologií jsou vyráběny také všechny ocelové chladiče řady OE TitanX. Proces spojování materiálů pomocí vysokoteplotního pájení ve vakuových pecích se vyvinul jako důležitá a nezávislá technologie. Vakuové pájení je technologický proces pro spojování materiálů bez tavidla se zamezením přístupu vzduchu, například ve vakuu, s použitím pájecích materiálů, u nichž je teplota likvidu nad 900 °C.

Výhody technologie vakuového pájení ve vztahu ke svařování v řízené atmosféře:

  • bez kontaminace základních materiálů a vysoká homogenita spoje,
  • žádné lokální přehřátí obráběných materiálů (zabránění vzniku napětí a jevů, jako jsou křehké fáze s nižší pevností ve svařovacích zónách)
  • nižší napětí a inkluze díky rovnoměrnému zahřívání a zchlazení ve vakuové peci, možnost vzájemného spojení různých materiálů a plastů,
  • vysoká pevnost spoje, bez lokálního přehřátí, zabránění problémů s korozí.

Díky tomuto řešení vznikají výměníky tepla s delší životností a rovnoměrnou tepelnou vodivostí, těsnější a s podobnou pevností jako původní materiál.

Tabulka níže představuje nejoblíbenější položky dostupné v nabídce AVA CEE. Veškeré další podrobnosti, rozměry, čísla OE jsou dostupné v ceníku společnosti nebo v online katalogu.

nejoblíbenější chladiče v nabídce AVA CEE

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!