Hödlmayr Logistics CR investuje do budoucnosti

24 července 2019, 14:13

Rok 2018 byl pro Hödlmayr Logistics CR a.s. náročný. Zejména zavádění nových norem pro měření spotřeby paliva a emisí výfukových plynů (WLTP) se projevilo na objemech přepravy osobních automobilů. Navzdory ztíženým podmínkám se představitelé společnosti dívají do budoucnosti optimisticky – jen pro rok 2019 počítají v Jenči s investicemi ve výši 3,4 milióny eur. Obrat dosáhl v roce 2018 okolo 26 miliónů eur.

Hödlmayr Logistics CR

Hödlmayr Logistics CR především v letošním roce investuje 2,3 milionu eur do další modernizace vlastního vozového parku. Skupina Hödlmayr disponuje jednou z nejmodernějších flotil v Evropě. Zatímco průměrné stáří jejích vozidel je 3,8 roku, průměr v tomto odvětví dosahuje sedmi let. V současné době se flotila Hödlmayr International AG skládá z 800 speciálních transportních vozidel, z nichž 99 % tvoří nákladní automobily splňující normy Euro V EEV nebo Euro VI. Kromě toho Hödlmayr letos investuje 1,1 milion eur do rozšíření své stávající skladové kapacity. Ještě do konce letošního roku přibude v Jenči 12.000 čtverečních metrů parkovací plochy, čímž vznikne místo pro dalších šest set automobilů.

Firma nyní nabízí zákazníkům vysoce kvalitní rozšířené služby, ať už se jedná o skladování, předprodejní servis či přípravu ojetých vozidel pro následný prodej. Pracuje také na vývoji nových konceptů dopravy, které využívají železniční sítě.

Hödlmayr Logistics Czech Republic a.s. je s přibližně 30% podílem jedním z největších hráčů na lokálním trhu. V současné době zaměstnává 288 lidí a má k dispozici flotilu 167 speciálních transportérů. V hlavním sídle společnosti v Jenči u Prahy provozuje skladové plochy s kapacitou 3.610 vozidel.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!