Solaris se bude účastnit Global Public Transport Summitu UITP 2019 ve Stockholmu

22 května 2019, 15:25

Od 9. do 12. června bude Stockholm hostitelem Summitu globální veřejné dopravy, který pořádá každé dva roky UITP (francouzská L’Union internationale des transports publics).

Firma Solaris

Tentokrát se akce bude konat v hlavním městě Švédska. Pořadatelé očekávají, že se konferencí zúčastní několik tisíc účastníků a více než deset tisíc návštěvníků, kteří se budou moci seznámit s nabídkou více než půl tisíce firem z celého světa.

Jednou z těchto firem bude společnost Solaris Bus & Coach S.A. V tomto roce představí evropský lídr v oblasti e-mobility dvě vozidla.

První z nich je celosvětová premiéra. Vodíkový autobus nové generace Solaris Urbino 12 je zcela bez emisí. Energie potřebná k pohonu autobusu vychází z vodíku uloženého v nádržích na střeše autobusu. Jediným „vedlejším produktem“ vznikajícím při provozu vodíku Solaris Urbino 12 je teplo a pára.

Druhé vozidlo, které bude představeno na stánku Solaris ve Stockholmu, bude „post-facelift“ Solaris Urbino 12 electric. Generace autobusů Solaris, která je v současné době v nabídce, byla poprvé vystavena v roce 2014. Za čtyři roky své existence na trhu získal autobus mnoho chvály. Důkazem toho je prestižní titul Bus of the Year 2017 udělený Solaris Urbino 12 electric.

„Neustálé změny na automobilovém trhu, zejména v segmentu autobusů, vyžadují neustálý vývoj výrobků. Pokrok je však také motivován rostoucím očekáváním našich zákazníků, jinými slovy řidiči, cestujícími a kupujícími vozidel navržených a montovaných námi. Právě proto jsme čtyři roky po uvedení stávající generace autobusů na trh uvedli řadu vylepšení v designu městských autobusů Solaris. Toto vylepšení je evoluční povahy, optimalizuje stávající řešení a stalo se standardem ve všech našich nových autobusech vyrobených od počátku roku 2019, vysvětluje Eng. D. Dariusz Michalak, zástupce generálního ředitele společnosti Solaris pro výzkum a vývoj, výrobu a logistiku a řízení kvality.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!