Obojživelný přívěs společnosti Agados bude představen českému trhu

14 května 2019, 10:40

Novinky ze svého portfolia představí na letošním Mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET v Brně velkomeziříčská společnost Agados. Největším pozornost přiláká nový obojživelný terénní přívěs.

Obojživelný přívěs společnosti Agados

Součástí vnitřní expozice společnosti Agados bude i úpravna vody UVA. Ve venkovní části Z1 (stánek č. 001) připraví největší výrobce přívěsných vozíků v Česku další expozici – s novým hasičským přívěsem nebo úpravnou vody. Chybět nebude ani polní kuchyně PK 4, která si ze své premiéry na veletrhu IDET odvezla cenu Zlatý IDET 2017.

​V rámci expozic společnosti Agados budou mít odborníci i návštěvníci z řad veřejnosti možnost prohlédnout si celou řadu speciálních projektů. K dispozici bude nejen hit posledních let polní kuchyně PK 4, ze které budou moci ochutnat guláš, ale zejména novinka na trhu – obojživelný terénní přívěs.

„Jde o nový výrobek a ve své kategorii je unikátem. Obojživelný přívěs je primárně určen za kolová i pásová vozidla. Nespornou výhodou je patentovaný systém nezávislého odpružení jednotlivých kol, při současném použití unikátních lyží přívěs výborně zvládá prostupnost těžkým terénem jako je sníh, bláto i skalnatý terén. Velkou předností je i možnost přepravy přes vodní zdroje, kdy je přívěs schopen plavat za tažným vozidlem,“ popisuje novinku Petr Ostrý, jednatel společnosti Agados.

Užitná ložná plocha přívěsu je modulárně zaměnitelná pro různá využití nejen v extrémních podmínkách. Nový přívěs tak může sloužit jako vodotěsný box, cisterna, otevřené plato, 8-10 stopý kontejner, sklopná nástavba, nebo valník v provedení s plachtou. Nový obojživelný přívěs už používají armády v Rakousku a Švédsku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!