Skupina PSA představuje dvě elektrické dodávky

7 května 2019, 14:34

Na veletrhu v Birminghamu představila skupina PSA elektrické verze svých vlajkových dodávkových vozidel – Peugeot Boxer a Citroen Jumper.

Nový, elektrický Peugeot Boxer

Současná generace Boxera a Jumpera je vyráběna v italské továrně v Atessě ve spolupráci s Fiatem, který již dříve představil elektrickou verzi Ducata. Nyní je jisté, že za elektrický pohon všech tří vozidel bude odpovídat stejná společnost – BD Auto.

Elektrický Jumper se bude jmenovat Citroen Relay. Jeho dojezd, v závislosti na provedení, se bude pohybovat od 225 do cca 270 km. Identické parametry bude mít i Boxer, jehož jméno se v elektrické verzi pravděpodobně nezmění.

Vedení PSA v Birminghamu potvrdilo, že svou elektrickou flotilu začne prodávat do roku 2021. To platí i pro značku Opel/Vauxhall.

Od 1. září 2018 musí být všechna lehká užitková vozidla prodávaná v Evropě homologována podle nové, globální procedury WLTP, jehož cílem je lépe simulovat skutečné jízdní podmínky. Koncern PSA vévodil v roce 2018 evropskému trhu s lehkými užitkovými vozidly s podílem okolo 25 procent.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!