Zákazníci převzali první elektrická nákladní vozidla Volvo

20 února 2019, 11:26

Společnost Volvo Trucks 19. února předala zákazníkům první čistě elektrická nákladní vozidla Volvo – vozidlo pro svoz odpadu, které si objednala firma Renova, zabývající se likvidací a recyklováním odpadu, dále nákladní vozidlo pro distribuci zboží, určené pro logistickou firmu DB Schenker a partnerského dopravce TGM, podnikajícího ve Švédsku.

První elektrická nákladní vozidla Volvo

Nákladní vozidla Volvo FL Electric, byla v rámci předsériové výroby vyvinuta ve spolupráci s vybranými zákazníky. Ve druhé polovině roku 2019 bude zahájena sériová výroba vozidel Volvo FL Electric a jejich výkonného sesterského modelu Volvo FE Electric; pro evropské trhy bude určen omezený počet vozidel.

Eliminace hluku od motoru a výfukových emisí přispívá ke zlepšení pracovních podmínek řidičů i k tiššímu a čistšímu prostředí ve městě.

„Díky naší úzké spolupráci s řidiči a zákazníky jsme v krátké časové lhůtě dokázali vyvinout elektrifikovaná řešení dopravy splňující vysoké požadavky co do výkonu, dojezdové vzdálenosti, manipulace s nákladem i využitelnosti vozidel,“ komentuje Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Řidiči, kteří budou s elektrickými nákladními vozidly jezdit, měli možnost je v rámci školení obsluhy otestovat ještě před dodáním.

„Na řidiče udělal dojem zejména agilní pohon, zajišťující rychlé a hladké zrychlování, stejně tak jako nízká hlučnost,“ shrnuje Roger Alm. „Ve vývoji našich elektrifikovaných produktů budeme pokračovat. Současně průběžně omezujeme ekologické dopady našich nákladních vozidel na naftu i plyn, zejména prostřednictvím úspornějších pohonů.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!