AVIA slaví již 100 let na trhu

13 února 2019, 12:01

Je to již sto let od doby, kdy inženýři Pavel Beneš a Miroslav Hajn založili Avii. V této souvislosti chystá společnost v průběhu roku oslavy spojené s výročím.

AVIA slaví již 100 let na trhu

Od roku 2016 je AVIA součástí českého holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG), který letňanskou automobilku koupil od předchozích vlastníků. Předmětem akvizice byl letňanský podnik a práva ke slavné české značce, která letos slaví 100 let existence.

V roce 2017 se AVIA přestěhovala do nových výrobních prostor v Přelouči. Zde se opět rozjela výroba vozů a společnost představila novou generaci nákladních vozů AVIA INITIA. Výroba měla pokračovat dále, návrat na trh však nevyšel podle představ a koncem listopadu 2018 firma oznámila ukončení výroby k lednu 2019.

V současnosti tak společnost zajišťuje pro své zákazníky servisní a poprodejní služby, věnuje se malosériové výrobě vozidel a prodeji originálních náhradních dílů.

Jaké akce firma chystá ve spojení se 100letým výročím, se budou zájemci dozvídat prostřednictvím webových stránek a sociálních sítí.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!