Tatra Trucks se zúčastní veletrhu obranné techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí

23 ledna 2019, 10:32

Ve dnech 17. až 21. února 2019 se v Abu Dhabí ve Spojených arabských emirátech uskuteční jeden z největších světových veletrhů obranných technologií a techniky. Mezi vystavovateli tradičně nebudou chybět ani společnosti patřící do holdingu Czechoslovak Group (CSG) a kopřivnická automobilka Tatra Trucks, která je s holdingem úzce spjata.

Veletrh obranné techniky IDEX 2019

Společnosti přivezou na veletrh IDEX 2019 několik novinek a zajímavých exponátů. Na prestižní akci se budou na stáncích CP-410 a CP-420 prezentovat především společnosti Excalibur Army, Tatra Trucks, Retia patřící do divize CSG Aerospace a také MSM Group reprezentující slovenskou větev holdingu Czechoslovak Group.

Společnost Excalibur Army například představí raketomet BM-21 MT 4×4 na podvozku Tatra Force, který využívá osvědčené a velmi rozšířené odpalovací zařízení GRAD 122 mm. Moderní podvozek dodávaný společností Tatra Trucks tomuto bojovému prostředku propůjčuje dobré jízdní vlastnosti v těžkém terénu i na silnicích a posouvá jeho mobilitu na kvalitativně vyšší úroveň.

Kopřivnická Tatra Trucks představí na veletrhu IDEX 2019 ve světové premiéře nový střední nákladní vůz Tatra Tactic v provedení 4×4. Vozidlo je vybaveno zcela novou kabinou tatrovácké konstrukce s kapacitou až 4 osob, k pohonu slouží osvědčený šestiválcový motor Cummins o výkonu 210 kW spojený s plně automatickou převodovkou Allison. Maximální hmotnost nové vozu může činit až 13 t, přičemž maximální užitečné zatížení dosahuje hodnoty 5,5 t.

Dalším exponátem bude návěsový tahač Tatra Phoenix v provedení 6×6 určený pro vojenské využití, který je vybaven výkonným šestiválcovým motorem Paccar.

Význam veletrhu IDEX, který se koná každé dva roky, neustále roste. Svědčí o tom počty vystavovatelů a návštěvníků. V roce 2017 mělo na veletrhu své expozice přes 1.200 vystavovatelů z více než 57 zemí a návštěvnost přesáhla počet 100 tisíc lidí. Není bez zajímavosti, že v roce 2017 společnosti holdingu Czechoslovak Group a automobilka Tatra Trucks vystavovaly na největší ploše ze všech českých účastníků a zaujímaly i významné místo mezi evropskými vystavovateli.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!