Paccar vystavuje na CES 2019 inovativní nákladní vozidla

16 ledna 2019, 13:59

Společnost Paccar se v týdnu od 7. ledna účastní veletrhu CES 2019, jenž se koná v Las Vegas ve státě Nevada. CES je jednou z největších světových akcí, na níž se představují poslední technologické inovace. Paccar zde vystavuje tři vozidla s nulovými emisemi s elektrickým pohonem.

Kenworth T860 s elektrickým pohonem s vodíkovými palivovými články od Paccaru

Dva modely mají energii uloženou v elektrických akumulátorech – Peterbilt Model 579EV a Peterbilt Model 220EV, třetí model – Kenworth T680 – získává elektrickou energii pro pohon z vodíkových palivových článků, vyvinutých ve spolupráci se společností Toyota. Tato nákladní vozidla jsou určena pro celou řadu aplikací a typů provozu, mimo jiné silniční přepravu zboží, dopravu v přístavech a městskou rozvážku.

Kenworth, Peterbilt a DAF, které patří do společnosti Paccar, jsou lídry v oblasti vývoje užitkových vozidel s alternativním pohonným ústrojím. Kenworth, Peterbilt a DAF již ve spolupráci se zákazníky v Severní Americe a v Evropě testují v běžném provozu vozidla s elektrickým pohonem s energií uloženou v akumulátorech nebo s vodíkovými palivovými články a rovněž hybridní pohony.

Kyle Quinn, technologický ředitel společnosti PACCAR, poznamenal: „PACCAR investuje prostředky do nejnovějších technologií v rámci celého portfolia svých špičkových produktů a služeb. PACCAR Innovation Center v kalifornském Silicon Valley zajišťuje společnosti přístup k novým technologiím a zaměstnává talentované lidi z celého světa. A právě CES představuje vynikající fórum k předvedení technické vyspělosti společnosti PACCAR.“ 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!