Termostaty Magneti Marelli nově v nabídce společnosti ELIT

28 prosince 2018, 14:03

Termostaty jsou důležitou součástkou vnitřních spalovacích motorů v automobilech po více jak století. Dnes hrají termostaty důležitou roli ve zvyšování efektivity spalování v motoru a snižování emisí. Paleta termostatů Magneti Marelli Equal Quality zahrnuje 128 konvenčních termostatů a 10 termostatů s elektrickou asistencí.

Termostaty Magneti Marelli nově v nabídce společnosti ELITPoptávka po silnějších motorech v menších prostorech pod kapotou vytvořila problém nedostatečné rychlosti rozptylu tepla v automobilech. Více jak 33 % energie generované motorem během procesu spalování je ztraceno v podobě tepla. Nedostatečný rozptyl tepla může mít za následek přehřívání motoru, které vede k degradaci mazacího oleje a kovových částí motoru či značnému opotřebení motorových součástek.

Pro minimalizaci zátěže motoru v důsledku generování tepla musí být chladiče v automobilech nově navrženy tak, aby byly kompaktnější, zatímco jsou udrženy vysoké úrovně přenosu tepla.

Proces spalování v motoru osobního automobilu probíhá optimálně za provozní teploty přibližně 110 °C. Nicméně u starších motorů byla teplota držena pod touto ideální teplotou, aby se předešlo poškození součástek.

Nové technologie posouvají efektivitu motoru a kvalitu spalování blíže k optimálním provozním podmínkám. Čím více se přibližujeme úrovním kolem 110 °C požadovaným pro zlepšení parametrů spotřeby paliva a emisí, tím větší je potřeba pokročilejší technologie termostatu. Aby bylo tohoto cíle dosaženo, jsou funkce termostatu kontrolovány řídicí jednotkou motoru, takzvanou Electronic Control Unit (ECU), která zajišťuje precizní regulaci teploty v závislosti na zatížení motoru.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!