VARTA plánuje ve velkém vyrábět baterie pro elektrické vozy

10 prosince 2018, 10:22

Společnost VARTA, německý výrobce akumulátorů, plánuje s podporou německé vlády zahájit výrobu lithium-iontových baterií pro elektrické automobily.

Minulý měsíc jsme psali o plánech společnosti Johnson Controls, majitele značky VARTA, která chce prodat svou divizi výroby baterií. Zároveň se začaly ozývat hlasy o situaci kolem tradičních autobaterií s tím, že budoucnost patří vozům na elektrický pohon.

Je patrné, že společnost VARTA si je plně vědoma této skutečnosti, protože plánuje zahájit hromadnou výrobu baterií pro elektrické automobily. Podporuje ji v tom německá vláda, která se snaží snížit závislost německého automobilového průmyslu na dodávkách baterií z asijských zemí. Pro Německo je také důležité zachovat pracovní místa, která jsou ohrožena nižší poptávkou po standardních olověných bateriích. Na dotace pro společnosti, které vyrábějí baterie pro automobily, má německá vláda vyčlenit miliardu eur.

VARTA zahájila spolupráci s německým Institutem Fraunhofer, který má pomáhat v technologické rivalitě s asijskými společnostmi. Kromě toho je možné, že se v krátké době vytvoří lokální obchodní sdružení za účasti společnosti VARTA a dalších společností z automobilového trhu (včetně německé pobočky společnosti Ford a Volkswagenu).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!