DB Schenker je připravený na biatlon

4 prosince 2018, 9:22

Oficiální logistický partner českého biatlonu DB Schenker je připraven na další sezonu. Speciální návěs na cestě mezi zastávkami Světového poháru pojme tuny materiálu a zároveň ho lze díky speciálním výsuvným nohám dokonale ukotvit na nezpevněném povrchu v areálech Světového poháru.

DB Schenker příprava na biatlon

Český biatlonový kamion je v Evropě jedním z mála, za jehož volant usedá profesionální řidič.

Logistika v biatlonu neznamená jen řídit kamion. Jsou s ní spojené například jízdy trajektem, celní odbavení, vyřizování povolení vjezdu do obtížně dostupných oblastí. Díky tomu, že tuto část agendy zajišťujeme my, se může tým lépe soustředit na závody,“ připomíná ředitel společnosti DB Schenker a fanoušek českého biatlonu Tomáš Holomoucký.

Podporu týmu i tentokrát nabídne dvojice zkušených řidičů Martin Žák a Jiří Smolík. Díky mnohaletým zkušenostem si jízdu se speciálním nákladem v nezvyklých horských podmínkách užívají.

Nejvíc mě baví právě to, že jezdíme do míst, kam běžně kamiony nejezdí. Rád jezdím na sněhu a díky speciálním M+S pneumatikám do severských a horských podmínek se nemusím bát, že zůstaneme někde viset,“ prozrazuje Martin Žák s úsměvem.

Speciální vybavení pro extrémní podmínky

Speciální návěs na cestě mezi zastávkami Světového poháru pojme tuny materiálu a zároveň ho lze díky speciálním výsuvným nohám dokonale ukotvit na nezpevněném povrchu v areálech Světového poháru.

Pro návěs, ze kterého shlíží hvězdy českého biatlonu, vybral DB Schenker jeden z nejvýkonnějších tahačů Volvo 500 splňující emisní normu EURO 6. Standardní podvozek s velkými koly umožňuje jízdu při zhoršených povětrnostních a sněhových podmínkách v horách, navíc Volvo je vysoce spolehlivé a má široké pokrytí servisů ve Skandinávii a celé Evropě. Další záložní plán pro případ nenadálé události vychází z bohaté pobočkové sítě DB Schenker.

Zvláštní výbava tohoto speciálu zahrnuje také zásobu nemrznoucích aditiv do nafty a vzduchové soustavy, stejně jako zateplené oblečení s reflexními prvky.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!