Volvo Trucks poskytne společnosti Brønnøy Kalk AS řešení autonomní přepravy

26 listopadu 2018, 11:18

Volvo Trucks podepsala klíčovou dohodu s norskou společností Brønnøy Kalk AS o poskytování prvního komerčního řešení autonomní přepravy pro transport vápence mezi povrchovým dolem a přístavem.

Volvo Trucks poskytne společnosti Brønnøy Kalk AS řešení autonomní přepravy

Řešení pro Brønnøy Kalk AS spočívá v přepravě vápence šesti autonomními nákladními vozidly Volvo FH na pětikilometrovém úseku vč. průjezdu tunely mezi samotným povrchovým dolem a drtírnou. Testování uvedeného řešení již částečně úspěšně proběhlo a bude pokračovat až do konce roku 2018, aby vše bylo kompletně připraveno k provozu do konce roku 2019.

Dohoda navazuje na úspěšné projekty automatizace zahrnující dobývání nerostů, sklízení cukrové třtiny a svoz komunálního odpadu. Toto komerční řešení je nicméně pro Volvo Trucks mezní premiérou. Namísto pouhého nákupu autonomních nákladních vozidel si Brønnøy Kalk pořizuje řešení přepravy – konkrétně přepravu vápence mezi dvěma průmyslovými centry.

„Jsme hrdí na to, že dokážeme nabídnout autonomní řešení, které naplní náročné požadavky našich zákazníků z pohledu bezpečnosti, spolehlivosti a ziskovosti,“ komentuje Claes Nilsson, prezident společnosti Volvo Trucks. Globální potřeby v sektoru dopravy se neustále rychle mění a celé odvětví žádá nová a vyspělá řešení k udržení náskoku před konkurencí. Naším cílem je stát na čele vývoje produktů a služeb, abychom dokázali na tyto požadavky reagovat,“ pokračuje Claes Nilsson.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!