TATRA PHOENIX traktor 8×6 nosič výměnných nástaveb

7 listopadu 2018, 9:32

TATRA PHOENIX je skvělým příkladem využití vozidla s tatrováckou koncepcí v segmentu agro. Šasi 8×6 s řiditelnou první a poslední nápravou se vyznačuje velmi dobrými manévrovacími schopnostmi, výbornými jízdními vlastnostmi na silnici i mimo ni a oproti klasickým traktorům i příznivější ekonomikou provozu.

Tento speciál, připravený v dílnách firmy PARMA servis s.r.o. v Českých Budějovicích, je osazen motorem Paccar MX 13 o výkonu 375 kW / 2500 Nm, mechanickou 16° převodovkou ZF s dvěma pomocnými pohony pro oživení hydraulických okruhů nástavby a výměnného systému. Nízký měrný tlak na půdu a dobrou trakci nabízí flotační pneumatiky o šířce 600 mm na obou zadních hnaných nápravách, řízená kola mají rozměr 445/65 R22,5.

Standardem je denní dvousedadlová kabina s klimatizací, pro komfort a bezpečí doplněna zpětnou kamerou. Připojení přívěsu umožňuje traktorový závěs K80. Nástavby jsou k pomocnému rámu šasi upevněny pomocí twist lockových zámků, propojení hydraulických okruhů je pak řešeno rychlospojkami. Výměna nástaveb se provádí pomocí čtyř hydraulických válců, které nástavbu po odjištění zámků a odpojení hydrauliky a elektroinstalace přizvednou a umožní nasazení odstavných nohou. Celý proces netrvá obsluze déle než několik minut.

Vozidlo bylo dodáno s velkoobjemovou nástavbou Fliegl (provedení s výtlačným čelem) a cisternou Agrostar o objemu 20 m3 s devítimetrovým aplikátorem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!