Magneti Marelli už nepatří Fiatu

5 listopadu 2018, 15:22

Společnost Fiat Chrysler Automobiles prodává svou divizi Magneti Marelli japonské společnosti Calsonic Kansei. Nově vzniklé uskupení bude působit pod jménem Magneti Marelli CK Holdings a díky tržbám, přesahujících 15 miliard eur, se dostane do první desítky světových nezávislých dodavatelů automobilových dílů.Calsonic Kansei a Magneti Marelli se spojují

Společnost Fiat Chrysler Automobiles NV zveřejnila informaci o uzavření smlouvy s holdingovou společností Calsonic Kansei, předním japonským dodavatelem automobilových dílů, o prodeji divize Magneti Marelli. Společnost se bude nově jmenovat Magneti Marelli CK Holdings. Prodej bude uskutečněn za 6,2 miliardy eur, k převodu firmy by mělo dojít do poloviny roku 2019. Ve smlouvě je uvedena podmínka k udržení stejné výrobní kvality a stejného počtu zaměstnanců.

Podnik vzniklý sloučením Calsonic Kansei a Magneti Marelli se dostane na 7. místo mezi největší světové nezávislé dodavatele automobilových komponentů, s výnosem 15,2 miliardy eur. Společnost Magneti Marelli CK Holdings bude provozovat téměř 200 výrobních závodů a center výzkumu a vývoje v celé Evropě, Japonsku, Americe a Asijsko-pacifické oblasti. Hlavní zázemí pak bude mít v již v existujícím závodě Magneti Marelli v Corbettě v Miláně. Firmu bude vést Beda Bolzeniem, současný generální ředitel společnosti Calsonic Kansei, se sídlem v Japonsku. Ermanno Ferrari, generální ředitel společnosti Magneti Marelli, se připojí k představenstvu Magneti Marelli CK Holdings.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!