Nový přírůstek do rodiny pneumatik Hankook SmartWork

5 října 2018, 12:02

Produktová série pneumatik SmartWork, od výrobce Hankook, určená pro stroje pohybující se na stavbách, má nový přírůstek. Nové pneumatiky SmartWork AM11 na vodicí nápravu, DM11 na záběrovou nápravu a TM11 na návěsy a přívěsy jsou dimenzované především dle požadavků provozu vozidel na stavbách. 

Pneumatika Hankook SmartWork AM11Vývoj pneumatik AM11, DM11, TM11 z nové série SmartWork byl zaměřen především na provoz nákladních vozidel na staveništi. Vodicí, záběrové i návěsové pneumatiky tak vynikají velmi dlouhou životností na silnici, jakož i dobrou trakcí při jízdě v terénu. Potřebných jízdních vlastností pro všechny pozice náprav je dosaženo specifickým tvarem dezénu a speciální pryžovou směsí.

Pneumatika SmartWork AM11 je určena na vodicí, případně na ostatní nápravy a je vybavena třemi extra širokými klikatými drážkami zajišťující potřebný odvod vody a vysokou odolnost proti akvaplaningu. Speciální pryžové výstupky v drážkách zamezují zachytávání kamínků uvnitř drážek. Lomené lamely zajišťují optimální trakci, zatímco zkosené hrany bloků a speciální lamely na profilových blocích slouží k vyšší stabilitě bloků a tím mají také svůj přínos k lepšímu brzdění a ovládání vozidla. Uzavřené provedení ramen pneumatiky SmartWork AM11 představuje další plus ohledně stability jízdy, ovladatelnosti a delší životnosti.

Pneumatika Hankook SmartWork DM11 Návěsová pneumatika TM11 se liší od pneumatiky SmartWork AM11 polootevřeným provedením ramen. Příčné drážky zajistí pneumatice vyšší přilnavost, především na zasněžené a zablácené vozovce a v prostoru staveniště. Obě pneumatiky jak SmartWork AM11, jakož i SmartWork TM11 jsou označené symbolem M+S.

Záběrová pneumatika SmartWork DM11 má díky směrovému dezénu lepší samočisticí schopnosti při jízdě v blátě a na mokrém povrchu. Spojovací můstky mezi středovými bloky pneumatiky SmartWork DM11 zajišťují vysokou stabilitu bloků a spolehlivou jízdní stabilitu v přímém směru. Zároveň rozkládají nárazy na větší plochu dezénových bloků a zvyšují tak odolnost pneumatiky. Použití 3D lamel zajišťuje dobré záběrové schopnosti. Pneumatika SmartWork DM11 je kromě M+S označena také alpským symbolem, což znamená, že ji lze používat také v extrémním zimním počasí.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!