Solaris má nového vlastníka

5 září 2018, 14:42

Hledání investora pro Solaris Bus & Coach bylo úspěšné. Španělská společnost CAF získá 100 % akcií společnosti Solaris Bus & Coach a společnost bude zařazena do skupiny CAF. Tato transakce zajistí vedoucí postavení skupiny CAF a Solaris v oblasti poskytování inovativních řešení v městské hromadné dopravě v Evropě a posílí postavení obou značek na mezinárodních trzích.

Španělská společnost CAF koupila polskou společnost SolarisSpolečnost CAF je španělský výrobce s více než 100 letou historií. Společnost se zabývá návrhem, výrobou, údržbou a dodávkou kolejových vozidel. Další oblasti společnosti zahrnují nejnovější řešení pro městskou dopravu včetně e-mobility. Vozy veřejné dopravy vyráběné společností CAF jsou známé po celém světě.

Investice CAF ve společnosti Solaris potvrzují náš závazek a otevírají nové strategické trhy společnosti CAF,“ řekl Andrés Arizkorreta, prezident a generální ředitel skupiny CAF. „Společně se společností Solaris budeme za lídra v řešeních městské mobility mimo kolejová vozidla, zejména v segmentu e-mobility. Chceme pokračovat v používání a rozvíjet cennou značku společnosti Solaris a zachovat její polský charakter. Kombinace know-how obou společností ve výrobě, designu, technologiích a službách společně s výsledky společnosti Solaris v inovacích autobusových produktů nám umožní rozumět našim klientům a jejich požadavkům.“

Společnost CAF navíc uzavřela dohodu s polským fondem PFR – Polski Fundusz Rozwoju – o získání menšinového podílu ve společnosti Solaris (35%) za stejných podmínek jako CAF při akvizici společnosti Solaris . Tato dohoda se uskuteční již brzy po dokončení formálních záležitostí a získání povolení příslušných regulačních subjektů. Díky účasti solidního finančního partnera, jako je PFR si CAF zachovává polskou identitu společnosti Solaris.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!