Digitální řešení pro užitková vozidla od firmy Continental

15 srpna 2018, 14:24

Během veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru společnost Continental ukáže, jak odvětví silniční dopravy vstupuje do éry nových technologií, které zachraňují životy.

Společnost bude na veletrhu mimo jiné prezentovat příští generaci asistenta odbočení vpravo pro nákladní automobily. Výrobce očekává, že v příštích letech budou systémy asistence řidiče ještě efektivnější díky použití dalších kamer a v dlouhodobějším výhledu i díky umělé inteligenci.

Asistent odbočení vpravo pro nákladní automobily od Continentalu

Probíhají intenzivní práce na nových generacích systémů Continental pro užitková vozidla. V současné době společnost nabízí radarový systém pro odbočení vpravo, který je sériově montován jako součást originálního vybavení nových nákladních automobilů. Dalším krokem bude dovybavení systému kamerami, které budou doplňovat technologii využívající rádiové vlny k lokalizaci objektů v blízkosti vozidla.

To je důležité hlavně při jízdě v městě, kde při manévru vpravo existuje riziko přehlédnutí chodce nebo cyklisty. I když prozatím nemají výrobci povinnost instalovat tyto asistenty, těší se čím dál větší popularitě. Nové technologie nejen usnadňují řízení, ale také zachraňují životy, když pomáhají předcházet mnoha nehodám.

Během 67. ročníku veletrhu užitkových vozidel IAA, který se bude konat ve dnech 20.-27. Září v Hannoveru, Continental ukáže, že používání digitálních řešení může vytvořit skutečné příležitosti, včetně zlepšení bezpečnosti a zvýšení efektivity dopravy. Na novinky firmy Continental se můžete podívat na stánku B11/A06 v hale 17.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!